Ez van, a tudomány mondja.

Kedves szakállas férfitársaink! Most álljatok fel, és húzzátok ki magatokat, ugyanis egy tanulmány szerint a nők szemében ti sokkal esélyesebbek vagytok egy hosszú távú kapcsolatra, mint szőrtelen férfitársaitok.

Egy bizonyos Barnaby Doxson által vezetett tanulmány szerint a jelentős arcszőrzettel bíró férfiak heretószexuális nők szerint sokkal alkalmasabb alapanyagk egy hosszútávú kapcsolatra, mint a simaképűek. A Journal of Evolutionary Biologyban megjelen ttanulmányt nem kevesebb mint 8500 nő részvételével végezték, az pedig elég komoly minta.

Arcszőrzet nélküli olvasónk most felhördlhetnek, hogy ez miért is van így?

Hogyan lehetséges ez a botrányos megállapítás igaz? Itt nyilván valamiféle csalásról lehet szó. A válasz abban rejlik, hogy a nők párkapcsolati szempontból nem szeretik a túl maszjkulin vagy túl feminin alanyokat, a szőrzet pedig elmossa a határokat a kettő között. Furcsán hangzik, hiszen a szakállról azt gondoljuk, hogy egy nagyon maszkulin, férfias jellemző, de itt mégis eképpen működik.

Matthew McConaughey szakállal

A szakáll jelenléte tesztoszteron jelenlétére utal, azt pedig nők az érettséggel azonosítják, és máris úton vannak a sikeres kapcsolat felé.

Tom Hardy szereti a szőrt

Hiába van valakinek csodaszép álla és arcvonala, a nők ezt úgy értékelik, hogy a tulajdonos rövid távú kapcsolatokra felel meg. Az erős állat, és a férfias vonásokat a megbízhatatlansággal azonosítják a gyengébb nem képviselői.

Nők sokkal inkább hozzámennének a bal oldali férfihoz

Egy jól fejlett szakáll eltakarja a maszkulin vonásokat és a feminim vnásokat is, így a szakáll birtokosa máris a nyerő kategóriába kerül.

Bradnek is több esélye lenne egy rendes kapcsolatra, ha megint szakállas lenne

A szakállas egyének győzelmének aránya egész egyszerűen elsöprő volt. A tanulmányban 8520 nő vett részt, és ebből 8520 nő találta vonzóbbnak és hosszútávú kapcsolatra alkalmasabbnak a szakállas férfiakat. (Ugyanazokról a férfiakról mutattak nekik szakállas és borotvált fotót.)

Ismételjük: 8520-ból 8520. Azaz mindegyikük.

A szakállas férfiakhoz a nők hozzámennének, a borotváltakkal alkalmi viszonyba kezdenének. Bumm.

Köszönjük, tudomány!

Ez is érdekelhet:

Ezt az öt szakállstílust szeretik a nők legjobban a férfiakon

Hogyan legyen ápolt, divatos, az egyéniségedhez illő arcszőröd? Használati útmutató.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában