10. Courvoisier L’Esprit Decanter – 1.100.000 Ft

A többféle alkotóelem házasításából született blend egy füstős és gazdag ízű italt takar, fahéjas és szárított barackvirágos beütéssel. A blendet alkotó italok egyike a gyártó szerint több százéves, és I. Napoleon idejéből (1769-1821) származik.

9. Jenssen Arcana – 1.210.000 Ft

A 98 éves, tölgyfahordókban érlelt Jenssen Arcana erős, „különlegesen” koncentrált nedű. Elit osztály: csak akkor palackoznak belőle, ha megrendelik, egyébként marad a hordóban.

8. Hine Triomphe Talent – 1.320.000 Ft

Ennek az italnak minden egyes palackját egy szivarok tárolására használt mahagónifa dobozban hozzák forgalomba, amely segít megőrizni az ital karakterét.

Jönnek húzós árú konyakok! Kattints a tovább gombra!

7. Frapin Cuvée 1888 – 1.400.000 Ft

Ez a konyak cuvée a Frapin család pincéiből származik, és egy aranyozott kristánypalackban lehet megvásárolni. Édes, vaníliás, mézes és fűszeres aromák jellemzik.

6. Martell Creation Cognac – 1.650.000 Ft

A Martell terméke egy 19. századi konyakjuk újraértelmezése. Puha, selymes ízek, szárított gyümölcsös, cédrusos aromákkal.

5. Le Voyage de Delamain – 1.738.000 Ft

A Delamain termékének árában vastagon benne van az az 500 kristály, ami a különleges palack tartozéka. A konyak ritkaságnak számít, ugyanis gyűjtők viszonylag gyorsan felvásárolták az egész szériát. Az íze állítólag dohányra, kávéra és keleti fűszerek illatára emlékeztet.

4. Hardy Perfection Cognac – 2.830.000 Ft

Mindössze 300 palack került forgalomba a világ egyik legidősebb (140 éves) és legritkább konyakjából.

Következnek a dobogósok! Kattints a tovább gombra!

3. Remy Martin Cognac Black Pearl Louis XIII – 12 millió Ft

A Remy Martin konyakja 1200 darab 40 és 100 éves korú konyak házasításából született meg. Képzeletbeli bronzérmesünket gyömbéres, fahéjas aromák jellemzik, és kubai dohányok íze is megjelenik benne.

2. Hennessy Beaute du Siecle Cognac – 44 millió Ft

A legnemesebb Henessy konyakokból összeállított blend luxuskiállításban került azok elé, akik hajlandók ezt az igen busás összeget kifizetni érte.

1.Henri IV, Cognac Grande Champagne – 440 millió Ft

A konyakok között a király a Grand Champagne, amit itt szó szerint kell érteni, ugyanis ezt az italt IV. Henrik francia király (1553-1610) leszármazottaihoz kötik. Limitált széria, több mint 100 éves tölgyfahordós érlelés és mindez egy 24 karátos arannyal és gyémántokkal díszített, 6500 dollár értékű palackban.

Mit gondolsz, a világ legdrágább vörösbora hányadik lenne ezen a listán? Ha érdekel, a Playeren megtudhatod!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés