Mondunk néhány okosságot.

A levegő szennyezettségéről jó eséllyel egy szmogos város képe ugrik be elsőre, sem mint a saját otthonod, pedig bizonyos esetekben a négy fal között rosszabb lehet a levegő minősége, mint az ablakon kívül. A Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Irodájának vezetője, Tarr Katalin szerint

akár annyira súlyos állapot is fennállhat a benti levegő esetében, hogy a kültéri légszennyezés sokszorosát mutathatják egyes káros anyagok értékei.

Ez azért lehetséges, mert más (káros)anyagok vannak a benti levegőben – például sütés-főzés során felszabaduló ártalmas anyagok, bútorokból, festékekből és ragasztóagyagokból származó illékony vegyszerek –, amiknek koncentrációja egy kisebb térben könnyebben meg tud emelkedni. Mindemellé pedig még az is hozzájön, hogy napjaink jelentős részét beltérben töltjük, vagyis folyamatosan és hosszabb ideig vagyunk kitéve a légszennyezettségnek a négy fal között.

Ugyanakkor te magad is egyszerűen tudsz segíteni a helyzeten, mármint javítani az otthoni levegő minőségén

Amit egészen biztosan meg tudsz tenni, hogy szellőztetsz – Tarr Katalin szerint még szmogriadó idején is vannak olyan időszakok a nap folyamán, amikor nyugodtan ki lehet nyitni az ablakot (a hajnali ás esti órákban) –, gyakrabban porszívózol, illetve a szobanövények is segítenek a levegő tisztításában. És persze olyan okos megoldások is akadnak még, mint a légtisztító berendezések – utóbbiakra az Acer kínál több mindent is:

Ott van például az igencsak elegánsnak tűnő Acerpure Cool C2 és Acerpure Pro P2 – előbbi egy kettő az egyben készülék, mivel légtisztító és ventillátor is, utóbbi „csak” légtisztító – , amik képesek szűrt, friss levegővel ellátni a lakást, köszönhetően a beépített HEPA-szűrőnek, illetve a legoptimálisabb légbeszívást és légáramlást biztosító kialakításuknak – egy 45 m²-es területet el tudnak látni tiszta levegővel.

Az Acer kínálata a frissebb levegőért: a már említett Acerpure Pro P2 és Acerpure Cool C2, illetve az Acerpure Cozy F1 ventilátor

A berendezések négyrétegű szűrői gondoskodnak minden látható és láthatatlan részecske megszűréséről, a kellemetlen szagok, illatok megsemmisítéséért, eltüntetik a főzéssel járó szagokat és még a kellemetlen dohányszag sem marad a lakásban.

A szűrő könnyen cserélhető, aminek időpontját az AcerPure Life alkalmazás intelligensen jelzi – persze, hiszen végtére csak okoseszközről van szó –, ami követi a használati szinteket – egy szűrő körülbelüli üzemideje nagyjából 3000 óra.

A színes LCD-kijelző segítségével könnyen nyomon követhetjük a külső és belső levegőminőségi értékeket, a működési sebességet és az összes funkciót

Ha az intelligens üzemmód be van kapcsolva, a levegőminőség- és részecskeérzékelő automatikusan szabályozza a légtisztító ventilátorának sebességét. De az AcerPure Life alkalmazással akkor is képesek lehetünk a légtisztító funkciók vezérlésére, felügyeletére és elindítására, ha épp nem vagyunk otthon. Természetesen egy távirányító is a rendelkezésünkre áll, amivel a termék összes funkcióját ugyanúgy vezérelhetjük.

Az Acer okos légtisztítóinak használatával a lakás levegője milliónyi negatív ionnal telik meg, ezáltal kellemesebbnek, tisztábbnak érezhetjük a levegőt
Minden információt róluk ITT találsz, többek között az árukat is, és ahogy majd láthatod, ár-érték arányban egészen korrekt árcédulát aggattak a termékekre. Szerencsédre karácsonyig még éppen van időd beszerezni egyet ajándékként, vagy magadnak csak úgy, az egészségedért.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az Acer.

(Fotó: Acer, nyitókép: Unsplash)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiszámolták, hogy eddig mekkora kárt okozott a Földnek az orosz-ukrán háború

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

További cikkeink a témában