Gulliver kalandjait gondolta újra és helyezte Budapestre egy magyar fotós.

Horváth Krisztián nagyon tud fotózni és fotót szerkeszteni, erről a minap mutattunk bizonyítékot:

Ez a gyönyörű kép a kivilágított Országházról egy szomorú jelenségre hívja fel a figyelmet

Köröznek a sirályok a Parlament felett, ám ők nem éjszakai állatok.

A következő képsorozatot is ő készítette, és csak megerősíteni tudjuk az imént leírtakat. Az ömlengésünk helyett viszont inkább mesélje el ő, miért és hogyan vette be Anna a várost. „A sorozat alapötletéül Budapest szokásostól eltérő módon való bemutatása szolgált, megfűszerezve kicsit Gulliver kalandjaival. A turisták a várból apró pontokat látnak csupán a fővárosból – de milyen lenne, ha kiléphetnének szerepükből, és óriások módjára megvizsgálhatnák a mindennapok rohanását? Bár a képeken Anna többnyire vigyáz az épületek épségére, a sorozat felveti azt a kérdést is, hogy a turisták tömegei vajon mekkora kárt okoznak a műemlékekben?”

A képeket egy napon vették fel, ügyelve az azonos fényviszonyokra. A feladathoz Krisztián egy egyszerű 35-105 mm-es zoom objektívet használt, ennek a beállításaival alakította ki a közeli és távoli fotó nagyjából azonos perspektíváját. Utána már csak egy kis Photoshop-munka kellett ahhoz, hogy Anna Gulliverré, Budapest pedig Lilliputtá váljon.

Krisztián további munkái a weboldalán, Instagramon és a Facebookon is megtalálhatók.

Ez is érdekelhet:

Az ideális családmodellhez feltétlenül kell egy photoshopper szülő

John Wilhelm ilyen: nemcsak fotózza a gyerekeit, hanem utána órákat ül a gép előtt, hogy gigantikusra méretezzen egy epret, vagy a fia által elsüllyesztett csónakba helyezze a lányait.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában