Eléggé kiábrándító eredményekkel zárult egy friss felmérés, amelyből kiderült, hogy anatómiából az utca embere bizony kegyetlenül megbukna.

Abban azért bízunk, hogy legalább az agyának és a szívének mindenki tudja a helyét, de vajon mi a helyzet a májjal, a vesékkel vagy éppen az epehólyaggal? Nyilván te tökéletesen tisztában vagy ezen szervek elhelyezkedésével, ám a jelek szerint a legtöbb embert ezzel már zavarba lehet hozni.

Mindez a Lancaster University tudóscsapatának felméréséből derült ki, miután megkértek néhány embert arra, hogy mutassa már meg egy ábrán, hogy bizonyos belső szervek és izmok hol találhatóak az emberi testen belül. Az már kapásból elég durva, hogy a megkérdezettek 30 százaléka már a tüdőt sem igazán találta, képzelheted mi volt akkor, amikor a lépet, az epehólyagot vagy éppen a hasnyálmirigyet kérdezték, de a vakbél, az Achilles-ín, és még a gyomor is gondokat okozott sokaknak. Meglepő módon a pajzsmirigyet és a szaruhártyát viszont egészen szép százalékban (80-90%) találták meg a résztvevők.

És hogy mi a helyzet az izmokkal? A megkérdezettek 80 százaléka a bicepszet tudta lokalizálni, a férfiak ugyanilyen arányban a tricepszet is megtalálták, a nőknek viszont csak a fele tudta, merre kell keresni a háromfejű karizmot. Ugyanakkor viszont több nő tudta, merre található a négyfejű combizom.

Természetesen az egészségügyi dolgozók sokkal jobban teljesítettek a más szektorokban dolgozóknál. Legalább ők tudják, mit merre kell keresni. Ugyanakkor viszont a tanulmány készítői felhívták rá a figyelmet, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az általános anatómia oktatására, hogy az emberek pár fokkal jobban értsék saját működésüket.

(via)

És ezt olvastad már?
A divatot és a fánkot is szereti ez a szupervonzó lány