Mivel az amerikai elnököt nem veszi körbe a nap 24 órájában négy sörétes puskával felszerelt fegyveres, ezért nem túlzás, ha azt mondom, hogy erre a rinocéroszra jobban vigyáznak, mint Obamára. De hogyne vigyáznánk rá, hiszen szegény állat fajtája utolsó hím példánya, szóval megérdemli a személyi testőrséget. Ami elszomorító.

A Szudán névre keresztelt fehér orrszarvú 40. életévét tapossa, és mivel ő az egyetlen megmaradt hím példány a Földön, 24 órás fegyveres őrizet alá helyezték. Az Ol Pejeta Conservancy, mely számos kihalás szélén álló faj megmentéséért harcol, abban reménykedik, hogy Szudán még fog utódokat nemzeni, ugyanis két nőstény társaságában legelészik Kenyában. Hármójukon kívül még két másik nőstény él valahol a világban, így összesen öt fehér rinocérosz élte meg 2015-öt.

Szegény fiúnak a szarvát is eltávolították, hogy még véletlenül se keltse fel az orrvadászok érdeklődést, akik a helyiek állítása szerint egy kilogramm rinocérosz- vagy elefántszarvból körülbelül 75 ezer dollárt szakítanak. Az átszámítva 20 millió forint... mindez kilójáért.

Nem csoda tehát, hogy 1960-ban még több mint 2000 fehér orrszarvút tartottak nyilván a Földön, azonban 1984-re számuk 15-re csökkent! Az elefánt után a fehér, vagy más néven szélesszájú rinocérosz a második legnagyobb szárazföldi emlős: a bikák testtömege elérheti a 3000 kilogrammot is.

Hajrá, öreg harcos, tedd oda magad, ne a csajoknak kelljen felszedni. Innen szurkolunk neked, és az egész fajnak.

(Forrás: olpejetaconservancy.org)

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában