Nem könnyű gint keverni valódi balatoni összetevőkből, de levendula, muskotályos szőlő, bodza, birsalma négyesből sikerült – és ezt Londonban is így érezték.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program számos kísérőeseménye közt szerepelt a tavalyi Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozat. Akkor mutatkozott be a Balaton Gin limitált kiadása egy megújult csomagolásban.

A korábban már sokszor díjazott ital most a londoni World Gin Awards-on kapott aranyérmet.

A londoni World Gin Awards egy olyan, gineket bíráló nemzetközi verseny, ahova a világ minden tájáról érkeznek ginek. Legutóbb több mint 800 italt kóstoltak végig a bírák, akik a kortárs kategóriában a Balaton Ginnek ítélték az aranyérmet – írta a rendezvényről a Helloveb.

Az ital a régióra valóban jellemző összetevőket tartalmaz, ami egy ginnél nem is olyan egyszerű. A levendula fűszeressége mellett a muskotályos szőlő édes lecsengése képviseli az északi, míg a bodza és a birsalma a déli partot ebben a komplex, viszonylag fűszeres italban – mondta korábban a Balaton Ginről az ötletgazdája, Fehér Péter.

(Forrás, fotó: Helloveb.hu)

Ez is érdekelhet:

Balaton Wine&Gourmet – grandiózus gasztroünnep Veszprémben

A négy napon át tartó, a minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a balatoni régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Ez a lány nem idióta, csak hülye

Mit és hogyan egyél, hogy neked és a bolygónak is jó legyen? A WWF tippeket, egy séf recepteket ad

További cikkeink a témában