A karácsonynál kevés alkalmasabb időszak létezik arra, hogy másokon segítsünk. Hiszen ezeket a napokat sokkal intenzívebben és érzelemdúsabban éljük meg, ilyenkor az örömeink és a fájdalmaink is jobban felerősödnek. Akik pedig magányosak vagy betegek, sokkal inkább elszigeteltnek és kiszolgáltatotnak érzik magukat.

Ez szolgált ihletül a The Heart Projectnek (A Szív Projekt), amely egy melbourne-i kórházban indult még 2 éve, majd más angolszász földrészekre is eljutott, többek között Új-Zélandra, Kanadába és az Egyesült Királyságba is. És hogy pontosan mit takar?

A projekt önkéntesei kórházakban fekvő beteg gyerekeket látogatnak meg a karácsonyi ünnepek alatt egy Mikulással, majd közös fotókat készítenek róluk, illetve családtagjaikról. Végül a főszereplők némi fotosoppmágia után izgalmas, kalandos és kedves karácsonyi történetekben találják magukat. Olyanokban, amilyenekben talán még nem volt, vagy már nem lesz részük.

„Amit teszünk, az valóban értékes, és semmi pénzért nem mondanánk le róla. Sokan nem térhetnek haza karácsonyra, és egyeseknek ez volt az utolsó családi fotó, mielőtt gyermekük végleg eltávozott volna. Szeretnénk megszépíteni nekik ezeket a napokat, mosolyt csalni az arcukra, és melegséget a szívükbe”

– magyarázta Karen Alsop és Adam Cubito, a projekt két kiötlője, mi pedig nem is tennénk hozzá semmi mást. Íme, egy válogatás az elkészült képekből, történetekből:

Innen, a messzi távolból szeretnénk gratulálni a The Heart Proiect kiötlőinek, önkénteseinek, munkatársainak. Gyönyörű, amit csinálnak, hiszen nemcsak visszaadják a lassan kiüresedő karácsony igazi értelmét és varázsát, hanem egyben megmutatják azt is, mennyire fontos odafigyelni másokra és embernek maradni ezekben a napokban is. Nagyon jó érzés belegondolni, hogy ilyen emberek is élnek köztünk, mint ők. Miattuk kicsit szebb ez a világ.

És ezt olvastad már?
Két minimál stílusú skandináv ház, amibe gondolkozás nélkül beköltöznénk – azonnal