Bocuse d’Or a világ legrangosabb főzőversenye, két évente rendezik meg a franciaországi Lyonban. Az 1987 óta megrendezett megmérettetésre magyar versenyző eddig nem jutott be, Széll Tamás 9. helyezésével megnyílt a lehetőség arra, amire még nem volt példa a Bocuse d’Or történelme során: magyar versenyző szerepel a Bocuse d’Or lyoni 2013-as döntőjében!

Széll Tamást pályafutásának eddigi legjelentősebb elismeréseit 2011-ben kapta, hiszen tavaly márciusban az Onyx megkapta első Michelin csillagát, októberben pedig a magyarországi döntőn Tamás elnyerte a lehetőséget arra, hogy ő képviselje Magyarországot a Bocuse d’Or európai döntőjén. Felkészülésében 2012 februárjában bő egy héten át Geir Skeie norvég séf volt segítségére, aki 2009-ben megnyerte a világversenyt.

A verseny döntőjét 2013-ban Lyonban rendezik meg. Ahogy mondani szokás: evés közben jön meg az étvágy!

Gratulálunk Széll Tamásnak és csapatának!

(Fotó: Onyx Étterem)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

Bazsalikomos, oregánós, fokhagymás paradicsombort dobtak piacra

További cikkeink a témában