Nem lehet mindig a lábos mellett állni, szóval persze, hogy kifut, és aztán ragad minden. De ennek vége, van egy ravasz trükkünk ilyen helyzetekre!

Főzés közben az a legokosabb, ha az ember nem hagy őrizetlenül olyan edényeket, amelyekben valamiféle akció történik (forró olajban sül a hasábburgonya, forró vízben fő a tészta vagy a tojás stb.), de előfordul, hogy pont akkor hív minket fel a haver, hogy megbeszéljük a tegnap esti meccset. Ilyenkor arra térünk vissza, hogy a klasszikus kifejezéssel élve kifutott a lábas, tiszta csiriz minden, amit aztán órákig lehet sikálni a főzőlapról vagy a tűzhelyről.

Egy egészen egyszerű egy okos trükkel azonban megelőzhetjük, de legalábbis elodázhatjuk a problémát. A megoldás mindig is előttünk feküdt, csak nem jöttünk rá! Aki főz, annak fakanál is lesz az arzenáljában, szóval mindössze annyit kell tennünk, hogy a fakanalat keresztbe fektetjük a lábason. Mi történik? Miért nem fut ki a víz? Talán megijed a fakanáltól?!

A megfejtés a következő: a problémát az egyre sokasodó buborékok okozzák, amelyek növekedve túlnőnek az edény falán, és már kész is a káosz. A fakanálnak ütközve azonban kipukkannak, és nem lépik túl a kritikus szintet – legalábbis egy darabig, ugyanis ha csutkán megy alattuk a gáz, akkor a fakanállal legfeljebb pár percet nyerhetünk. Persze néha pont ezen múlik az üdvösségünk, szóval nem rossz dolog ez a fakanalas praktika!

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez

A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: 170 éves a fröccs – Szülőházában ünnepeltük, okostelefonnal

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában