Nem lehet mindig a lábos mellett állni, szóval persze, hogy kifut, és aztán ragad minden. De ennek vége, van egy ravasz trükkünk ilyen helyzetekre!
Egy egészen egyszerű egy okos trükkel azonban megelőzhetjük, de legalábbis elodázhatjuk a problémát. A megoldás mindig is előttünk feküdt, csak nem jöttünk rá! Aki főz, annak fakanál is lesz az arzenáljában, szóval mindössze annyit kell tennünk, hogy a fakanalat keresztbe fektetjük a lábason. Mi történik? Miért nem fut ki a víz? Talán megijed a fakanáltól?!
A megfejtés a következő: a problémát az egyre sokasodó buborékok okozzák, amelyek növekedve túlnőnek az edény falán, és már kész is a káosz. A fakanálnak ütközve azonban kipukkannak, és nem lépik túl a kritikus szintet – legalábbis egy darabig, ugyanis ha csutkán megy alattuk a gáz, akkor a fakanállal legfeljebb pár percet nyerhetünk. Persze néha pont ezen múlik az üdvösségünk, szóval nem rossz dolog ez a fakanalas praktika!
Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: 170 éves a fröccs – Szülőházában ünnepeltük, okostelefonnal