Formabontó útikönyvet és egyben szakácskönyvet készített a Budapest Airport.

A How to Cook sorozat 22. könyve, az Így főz a világ 48 országba – köztük Magyarországra – kalauzolja el az olvasót útleírásokon és tradicionális recepteken keresztül. A kötet 52 receptet tartalmaz, köztük egy bónusz ételt is:

Liszt Ferenc, a repülőtér névadójának személyes kedvencét, a gombás malachúst, de megismerhetjük az ételeket elkészítő séf, Szikra Gabriella receptkülönlegességét, az édes-chilis epret is.

A GABRIEL&VIOLET szerkesztőpárossal együttműködésben elkészült könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, de a Budapest Airport közösségi média csatornáin folytatott nyereményjátékokon limitált számban beszerezhető.

A Budapest Airport meggyőződése szerint a kulináris élvezetek éppúgy hozzátartoznak egy-egy külföldi nyaraláshoz, vagy akár egynapos városlátogatáshoz, mint maguk a nevezetességek és az emberek.

Az olvasók az öt kontinens receptjein keresztül kaphatnak ízelítőt abból, hogy a fűszerek, az alapanyagok, a főzési eljárások és az étkezési kultúra terén mennyire színes és változatos világban élünk.

A különleges receptek felelevenítik a korábbi utazások emlékképeit, vagy éppen arra ösztönzik a befogadót, hogy új úti célokat felfedezve saját hazájukban is megkóstolja az ételkülönlegességet.

(Forrás: BUD)

Ez is érdekelhet:

Megjelent a Balaton kulináris útikönyve

A Gasztrokalauz 305 éttermet, kocsmát, strandbüfét, lángosozót és hasonló helyet mutat be. Fűszerkerteket, sajtkészítő műhelyeket, fine diningot is ajánl, de a vegán és mentes étkezésről sem feledkezik meg.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Gyönyörű harmincassal búcsúztatjuk a hetet

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

További cikkeink a témában