Vannak olyan fűszerek, amik nemcsak ízletesebbé teszik az ételt, de a mindenféle pozitív élettani hatásain túl még abban is segítenek, hogy ledobj magadról néhány kilót.

Ilyen lenne a Cayenne-bors is

Számos fogyókúrás módszer említi a Cayenne-bors áldásos, testsúlycsökkentő hatását, vagyis azt, hogy a chilipaprika-őrleménnyel fűszerezett ételektől gyorsabban ég zsír.

Konkrétan ezt még így nem sikerült tudományosan bizonyítani, azt viszont igen, hogy a csípős fűszerek fokozzák a szervezet hőtermelését és anyagcserét, ami végül is minimálisan testsúlyvesztést eredményez.

Ennél kevésbé direktebb módon viszont sokkal több köze lehet a fogyáshoz, ugyanis egy japán kutatás megállapította, hogy a Cayenne-bors egyik fő összetevője, a kapszaicin – ez felelős a csípős és égető érzésért – nemcsak gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és rákellenes hatású, de

hatékony étvágycsökkentő is.

Ez persze abban az esetben igaz, ha a szervezet nincs hozzászokva a csípős és erősen fűszerezésűt étkezéshez.

A csípős kajával azért nem árt vigyázni, és nemcsak azért, mert befelé és kifelé is csíp, hanem mert többek között gyomorirritáló hatása van és a vérnyomást is befolyásolja, de ha okosan csinálod:

Lehet, hogy nem gondoltad, de a csípős kajától tovább élsz

Nem mi mondjuk, nálunk sokkal okosabb emberek, vagyis úgynevezett kutatók bizonygatják.

(Forrás / fotó: healthline.com / watchfit.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

A legjobb tudásunk szerint veszünk popcornt Jarah-nak, ha eljön velünk moziba

További cikkeink a témában