A közhelyek baromi unalmasak tudnak lenni, de sok esetben bőven hordoznak igazságot. Egy ilyen mögé bújnak a kopaszok is, amikor hajtogatják, hogy minden rosszban van valami jó!

Mert hát oké, hogy kihullott, de milyen praktikus már, hogy nem kell fizetni a fodrásznál, és milyen kényelmes, hogy nem tudom elaludni éjjel! Ezek mind igazak, a saját bőrömön is tapasztalom, de azért mégiscsak tudja a legtöbb kopasz, hogy ezek sokszor olcsó kifogások, egy trendi séró fel tudja dobni az ember fizimiskáját, ráadásul sokaknak nem áll jól a hajatlanság. De van egyéb nehézség is, amit a hajnélküliség okoz.

1. Ha golyófejed van

Például egyszerű anatómiai okok miatt nem áll jól a kopaszság. Az emberek többségének ugyanis olyan a fejformája, ami előnytelenné teszi a hajnélküliséget, és ez egy olyan probléma, amit nehéz kimozogni, maximum szidhatjuk a felmenőket, hogy ilyen genetikát örökítettek át. A kerek arc és gömbölyű fej, amihez mondjuk még társul egy olyan áll, ami nem túl karakteres, szinte épphogy van, az azonnal a biliárdgolyók közé repíti az embert, ha megkopaszodik. Ilyenkor persze jöhet a szakáll mint mentőötlet, de nehézséget okozhat, ha 1) nőnemű vagy, 2) nem növekszik rendesen az arcodon a szőr, 3) nő az, csak rendezetlenül, foltosan, esetleg túl göndör vagy sprőd.

2. Nem fotogén

Képzeljük el a házibulit, ahol már háromszor kipörgött Dr. Albantól a Sing Hallelujah!, és te a testi épséged nem kímélve izomból végigugráltad, hogy imponálj a zsúr közepén váratlanul betoppanó kiszemelt miatt, majd jön a házigazda, hogy álljunk össze egy fotóra. Hát kinek csillan be a feje, amikor az amatőr fényképész vakuval meglövi az elcsigázott társaságot? Naná, hogy neked! Aztán pillanatok alatt máris ott van mindenki telefonján a rengeteg fotó a te kiégett fejeddel, és máris hendikeppel indítasz a hölgynél.

3. Összetévesztenek valamelyik sztárral

Ez persze egy pontig baromi menő, lehet villogni azzal, hogy azt mondták, hasonlítok Bruce Willisre, vagy épp összetévesztettek Vin Diesellel, de tudjuk, ezeknek a hírességeknek sem könnyű a privát élet, amikor ki sem tehetik a lábukat anélkül, hogy ne rohamoznák meg őket a rajongók. Kinek kell ez?

4. Nem derül ki, hogy fúj-e a szél

Édesem, milyen idő van odakint? – érkezik reggel a kérdés, majd komótosan elhúzzuk a függönyt, és kinézünk, elvégre a legegyszerűbb módja az időjárás-jelentésnek, ha a saját szemünkkel, empirikus úton vizsgáljuk. Csakhogy az utcán pont egy tar férfi lófrál, így aztán nem tudod megállapítani, hogy fúj-e a szél, és ha igen, mennyire – hiszen nem lobog a haja, nincs semmi visszajelzés. Komoly hátránnyal indul így a reggeli készülődés, valljuk be!

5. Esőállóság

Az egyik legkomolyabb hátrány eső esetén éri a kopaszokat. Az persze a nap végén segítségnek számít, hogy nem kell hajat szárítani, az viszont erős hendikep, hogy abban a pillanatban, amint az első cseppek lehullanak a fejünkre, azonnal, akadálymentesen folyik a szemünkbe. Míg a dús hajkorona elnyeli azt a pár esőcseppet, sőt még egy kis formát is ad neki. Cangázás közben hatványozott a probléma, folyamatosan törölgetni kell a szemünkbe szivárgó esővizet.

Ezek után egyértelmű, hogy ha tehetjük, inkább kerüljük el ezeket a nehézségeket, mégiscsak kellemesebb probléma az, hogy milyen sérót nyírassunk a borbélynál, a hajbeültetés meg macerás és aranyáron mérik.

–1 Tartsuk meg a hajunkat!

Ha tehát a fentiek után úgy érzed, nem szeretnéd ezeket átélni, és szenvedsz a kopó hajkorona miatt, akkor tegyél ellene: tartsd meg a hajad! Nyilván mondani könnyű ezt, de kivitelezni annál nehezebb, van azonban megoldás.

Ma már van olyan, otthoni használatra kifejlesztett komplex kezelés, a Crescina Re-Growth, amely képes megállítani a hajhullást, mi több, aktiválja a még életképes hajhagymák újranövekedési folyamatait is.

Azt tudni kell, hogy a hajritkulás nem egyenlő a hajhullással, a kezelés egyedülálló hatásának a megértéséhez fontos különbséget tenni a hajhullás és a fejbőr elvékonyodása miatt keletkező hajritkulás problémája között.

  • A hajhullás egy változó fiziológiai jelenség, amelyet a hajszál leválása jelent a szőrtüszőről, mely folyamat elsősorban külső tényezőktől ered, és időszakosan jelentkezhet.
  • Ezzel szemben a hajritkulás egy folyamatos állapot, amelyet a haj kihullása utáni újranövekedés hiánya, és/vagy a fejbőr elvékonyodásából és a hajhagymák működésének problémáiból kialakuló hajelvékonyodás vagy a hajtermelés leállása okoz. Ez nem időszakosan jelentkezik, hanem folyamatos romlást mutat.

A hajhullás elleni kezelések célja a meglévő haj leválásának megállítása. Ezzel szemben a Crescina Re-Growth a hajhagymák működésének szabályozásával elősegíti a fiziológiás hajnövekedést a ritkulással érintett területeken, emiatt az újranövekedést elősegítő készítmény túlmenően a ritkuló hajra, kifejezetten a hajhagymákra hat.

A komplex megoldás érdekében a Labo kifejlesztett egy olyan terméket, amely a hajritkulás és hajhullás megállítására, valamint az új hajnövekedés serkentésére is szolgál, így mindkét problémát egyszerre kezeli: ez a Crescina HFSC Transdermic Complete Treatment termékcsalád.

No de kérem, nem mindenkinek ugyanúgy és ugyanolyan mértékben hullik a haja, sőt nemtől is függhet!

Persze, ez egy valós probléma, így a cég különbséget is tett, hiszen valóban különböző módon jelenik meg a nemek között, így

a Labo a termékeit is a férfi és a női test hormonháztartásának egyediségeit szem előtt tartva alkotta meg. Vagyis igen, külön termékek állnak rendelkezésre hölgyek és urak részére.

A férfi és női hajritkulás fokozatait (kezdeti, közepes, előrehaladott) nemzetközi szinten megállapodott fokozatokba sorolják, amelyeket hölgyek esetén a nemzetközi Ludwig-Savin skála, míg urak esetén a Hamilton-Norwood skála határoz meg. A termékek hatáserősségeit ezeket a szinteket figyelembe véve alkották meg.

A kezelés minimális időtartama 2 hónap, de a hatástól függően akár 4 hónapig is terjedhet, illetve ajánlott a kezelést évente két alkalommal megismételni.

Felmerülhet pár gyakorlati kérdés is, például az: hogyan lehetséges, hogy a termékek injekciós tű használata nélkül is az esztétikai orvosláshoz mérhető eredményeket produkálnak?

Ez az úgynevezett Transzdermális Technológiának köszönhető – a Crescina termékek egyik alapköve az az általuk szabadalmaztatott technológia, amely elsősorban a hatóanyagok alacsony molekulatömegére épül, ez specifikus hatásfokozókkal együtt garantálja a legjobb, közel 100%-os felszívódást és a hatóanyagok behatolását nemcsak a szőrtüszőnyíláson, hanem a teljes fejbőr vastagabb és nehezen hozzáférhető bőrrétegein keresztül is.

Szóval mi a teendő, ha vészesen közeledik a nem várt hajvesztés?

Bele kell vágni a Crescina Re-Growth kezelésbe, amely az őssejteket stimulálva serkenti a haj természetes újranövekedését.
  • 4 hetes kúra, ami
  • 30 országban már bizonyított;
  • 3 különböző hatóanyag-tartalmú termék a még személyre szabottabb kezelésért;
  • 8 nemzetközi szabadalommal védve.

Vin Diesel menő, de nem mindenkinek áll jól ez a stílus, és több kényelmetlenséggel is jár!

Kedvezményes kupon

A kupon beváltható a labosuisse.hu webshopjában, bármely termék vásárlása esetén.

  • Beváltási határidő: 2022.12.15.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Crescina.

(Fotó: Getty Images / illusztráció)

És ezt olvastad már?
Ezzel a német lánnyal drága benzinnel is szívesen autózunk