Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szelektor rovatunk divatmorzsái ezúttal visszavisznek bennünket az időben, válogatásunkba ezen a héten ugyanis klasszikus stíluselemeket és vintage hangulatot hordozó divatproduktumok kerülnek bemutatásra. Az ’50-es évek Amerikájától a ’90-es évek farmerkultuszáig kiegészítők sora vár arra, hogy felfedezzétek őket. Következzen az aktuális nyerő ötös.

Ronnie Fieg x Herschel Supply Co Selvage Denim Backpack

Túlélni egy nagyvárost vagy túlélni a vadonban? Vannak napok, melyeken e két, merőben ellentétes opció között nincs, vagy legalábbis alig értékelhető a különbség. Kollaborációjuk kezdetén a Ronnie Fieg és a Herschel Supply Co. minden bizonnyal ezt tartotta szem előtt, hiszen az együttműködésükből született táska urbanista fiatalemberek és túrákat kedvelő férfiak egyaránt kihasználhatják. A hátizsák dizájnját a Herschel Supply-ra jellemző anyagválasztás hangsúlyosan uralja. A cordura anyagból készült és military mintát hordozó aljzat és hátrész kiválóan működik együtt a farmer kiképzéssel, mely kemény külső meglepően puha belsőt takar. A modern városi férfi összes kellékének helyet biztosító rekeszek puha chambray és fekete szőrme anyagból készültek. Elrendezésüknek köszönhetően pedig kényelmesen helyet szolgáltatva többek között egy laptopnak, egy iPhonenak továbbá egy iPadnak is, vagyis gyakorlatilag mindennek, ami manapság szükséges a túléléshez egy nagyvárosi dzsungelben.

Cartier Astrotourbillon Carbon Crystal Watch

Számos fantasztikus órát volt már lehetőségünk bemutatni számotokra, mindközül azonban talán egyik sem volt ilyen különleges koncepció, melyet a Cartier készül hamarosan kiadni. A karbon kristályt nevében hordozó óracsalád 2009-ben látta meg a napvilágot, és az óta is minden évben eseményszámba megy a nap, amikor is végre piacra kerülnek a nagy múltú cég eme egyedülálló termékei. A modell újdonágai közé tartozik, hogy alkatrészei kizárólag szénkristályból illetve nióbium titánból készültek, ennek megfelelően a ketyegő végösszege is hat számjegyű. Pozitív hír viszont, hogy legalább még van idő spórolni, a megjelenés ugyanis jövőre aktuális.

Garrett Leight California Optical D-Frame Two Tone Sunglasses

Az ’50-es évek klasszikus esztétikáját idézi meg a Garrett Leight California Optical napszemüvege. A kéttónusú keret lekerekített D-kocka formájában található polarizált lencsék száz százalékban védenek a káros UV sugaraktól. A nyugati parti hangulat és a vintage design tökéletes arányú házassága egy napszemüvegben, amitől úgy érezhetjük magunkat, mintha mi lennénk egy fekete-fehér film szívtipró főhőse.

Rivieras 2012 Summer „Classic” Collection

A Rivieras nyári kollekciójában újragondolta az espadrilles cipőket. A kellemes nyári viselet a klasszikus helyett kötött felsőrészt kapott, míg a talp kialakítása varrott. Az alapszínekben kapható cipők tónusa élénk, szinte már vad, amit a figyelemfelkeltő aranyozott díszítés tesz teljessé. Bár az espadrilles cipőket, csak úgymint a flip-flop papucsokat egy szezonra terveznek, ez a darab véleményünk szerint tartósabb használatra termett.

General Knot Company Vintage Neckties

A General Knot & Company nyakkendőivel már egy jó ideje kiváló úton járt, legutóbbi kollekciójával pedig meg is érkezett az „A”- listás márkák mezőnyébe. Sikerük titka elsősorban a jól képzett tervező csapat, akik kreativitása igényességgel is párosul, a nyakkendők ugyanis a legjobb anyagokból készülnek, mindezek mellett pedig áraik is barátinak mondhatók. Hétköznapi viseletként egy sportzakóval, vagy akár egy ing – farmerdzseki kombinációval is tökéletes megjelenést kölcsönöznek nyakkendőik, kínálatukban azonban bőven akad olyan darab, melyeket esküvőkre és egyéb fontosabb eseményekre ajánlanánk. Ha megszállottan vágyunk egy klasszikus kiegészítőre vagy egy kis vintage hangulat hiányzik a napjainkból, egy tőlük rendelt nyakkendő garantáltan oltani fogja stílusszomjunkat.

Múltheti divatmorzsáink az ellentétek vonzására épült, ha lemaradtál volna róla, most rögtön be tudod pótolni azt! 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.