Elmondjuk, hogy készülj rá az ünnepi időszakra.

Az ünnepek, pláne a karácsony egyik velejárója (és egyben a legjobb része) a végtelen számú finom falatok habzsolása. Persze ezeket az ünnepi étkezéseket nem érdemes kihagyni – meg amúgy is, ki ki tudna ellenállni nekik –, viszont lehet okosan csinálni. Mondunk is néhány szakértői tippet, hogyan engedheted meg magadnak a bűnözést, hogy aztán karácsony után ne gyűljön meg a bajod a felszedett kilókkal.

  • Kerüld a túlevést: Nyugodtan kóstolj meg mindent az ünnepi asztalról, de ügyelj arra, hogy mindenből csak kicsit fogyassz. Ahogy a közhely is szól: inkább többször keveset, mint egyszerre sokat.
  • Tudatos étkezés: Persze karácsonykor engedd meg magadnak a finomságokat, sőt még az italozásról sem kell lemondanod, ugyanakkor a plusz kilók elkerülése érdekében érdemes már az ünnepek előtt (és persze utána is) tudatosabban étkezni. Manapság számos étrend közül lehet válogatni, amelyekkel könnyen, tervezve szabadulhatunk meg a nem kívánt kilóktól, ezzel kapcsolatban talán a legfontosabb azt eldöntenünk, hogy milyen hozzávalókon alapuló étrendet követnénk a legszívesebben, illetve, hogy mi az elérni kívánt cél.
  • Italozás okos(abb)an: Karácsonykor az alkoholfogyasztásra is érdemes odafigyelni, hiszen a szeszesitalok tele vannak szénhidráttal és kalóriával. Az ünnepek alatt bánj valamivel óvatosabban a piázgatással, például próbáld meg a tömény italokat kevésbé előnyben részesíteni és kerüld a tejszínes, szirupos koktélokat.
  • Mozgás: Semmiképp se hagyd, hogy a karácsony kizökkentsen a rutinodból. Ha előtte is edzettél, mozogtál, akkor az ünnepek alatt is szánj időt például egy rövidebb kocogásra vagy akár egy lazább otthoni edzésre – persze ezeknek a mennyiségén lehet csökkenteni, hiszen mégiscsak ünnep van.

(Forrás: MyEatrend, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Azt tudtad, hogy nem is azért korog a gyomrod, mert éhes vagy?

Testünk ezzel a (visszafoghatatlan) hanggal nem azt üzeni, hogy enni kéne – persze azért egy kicsit ehhez van is köze.

Egy pad is lehet az edzőterem alternatívája

Ne csak ücsörögj a padon, eddzél is vele!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A legjobb tudásunk szerint veszünk popcornt Jarah-nak, ha eljön velünk moziba

Hogyan lett egy afrikai kissrácból fitneszsztár és Will Smith edzője?

Még a klímaszkeptikusok retinájába is beleég ennek a kiszáradt lagúnának a látványa

További cikkeink a témában