A legjobb családi házak után a legjobb középületekre szavazhatsz az Év Háza pályázaton – válogattunk a mezőnyből, te pedig nézd meg mindet, hátha más jön be.

Már korábban bemutatták/bemutattuk az Év Háza pályázat Családi ház, kis társasház kategóriának mezőnyét, most viszont következzen a kiíró által hagyományosan újabb körre ütemezett Középület kategória. Mindkét kategóriában van közönségszavazás és szakmai díj is, a legjobb hazai középületekre július 22. 10 óráig szavazhatsz a verseny Facebook-oldalán, egyszerűen lájkolva, ami tetszik. Akár többet is.

Ahogy a családi házaknál, a közönségszavazás és a szakmai zsűri döntése itt is egymástól teljesen független.

És amíg a családi házak mezőnye meglehetősen nagy szórást mutatott ízlésben, megformálásban, addig itt egységesebb a mezőny, nincsen olyan mélyrepülések, mint odaát, kevésbé jellegzetes épület azért akad.

Mindegy, mi most nem ezeket, hanem az általunk legérdekesebbeknek találtakat mutatjuk be, úgyhogy mindenképp nézd végig a teljes listát (és ha már ott vagy, szavazz is!), hátha.

Műemléki védelem alatt álló Rónay sírkert helyreállítása, Kiszombor – Építészet: Sipos György - felelős tervező
A Bánáti + Hartvig Építész Iroda új irodaépülete – Építészet: Bánáti Béla, Hartvig Lajos DLA, Lőcsei Vera, Kiss Noémi
L'Office Közösségi irodaház, apartman lakásokkal – Építészet: Paládi-Kovács Ádám DLA, építész vezető tervező, Willem Van de Ven, grafikusművész, Esterházy Marcell, képzőművész
Budakeszi Városi Piac – Építészet: Bártfai-Szabó Gábor és Horváth Zoltán
Várkapu látogatóközpont, Szolnok - Építészet: Álmosdi Árpád, Csendes Monika
Fészek Református Óvoda, Debrecen – Építészet: Biró Béla, Fodor Dániel, Kállay Ferenc, Nagy Béla
Normafa Kapu – Fogadóközpont – Építészet: Benczúr László, építész vezető tervező, Weichinger Miklós, belsőépítész vezető tervező

(Forrás: facebook.com/evhazapalyazat, borítókép: a Budakeszi Városi Piac épülete)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nehéz lehet a meccsre koncentrálni, ha Alana is játszik