Az angliai Alnwick Kert páratlan szépségű hely. Viszont tele van olyan növényekkel, amik megölhetnek.

Az Alnwick Kert Észak-Anglia egyik legszebb turisztikai látványossága, ahol hektárszám találhatunk színpompás növényeket, illatos virágokat és lenyűgöző szökőkutakat. De a kertnek van egy kevésbé vonzó szeglete is.

A fekete vaskapukkal elhatárolt Méreg Kert az a hely, ahol semmi esetre sem állsz meg megszagolgatni a virágokat. A kertnek ez a részlege ugyanis 100 hírhedt gyilkost rejteget. Ez kb. olyan, mint a Harry Potter filmekben a Tiltott rengeteg.

Mivel a kert tele van mindenféle mérgező növénnyel, semmit sem szabad megszagolni, megtapintani vagy megkóstolni, de így is előfordul, hogy a látogatók elájulnak a kertben sétálgatva.

A kert Northumberland hercegnőjének ötlete volt, aki ahelyett, hogy fűszernövényeket ültetett volna, elkezdett mérgező növényeket gyűjteni. Érdekes, hogy a növények nagy része olyannyira ismert, hogy minden második angliai kertben megtalálható, de az embereknek fogalmuk sincs, mit nevelnek a kertjükben.

 

Némelyik növény örökre elaltat, némelyik leégeti a bőrödet, de inkább hallgasd meg, mit mond róluk a halálos kert főkertésze:

(via Great Big Story)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában