Japánban szinte minden ősi szokásokban gyökerező fanatizmussal készül, és ez alól a tészta sem kivétel. Olyan tempóban püfölik a Mochi alapanyagát, mintha nem lenne holnap.

A távol-keleti ország minden szempontból külön dimenzió. Elszigetelt kultúrájukban még a tésztagyúrás is földöntúli látványnak tűnik, ha az általunk megszokott módszerekhez hasonlítjuk. Szó sincs lassú nyújtásról, a helyi különleges desszert, a mochi készítése inkább százméteres sprintfutás, őserőben tobzódó szertartás, ahol kemény büntetés jár a lankadó figyelemért.

A kifényezett rizsszemeket egy éjszakára beáztatják, majd megfőzik. Ezután egy hatalmas, fából készült mozsárba (usu) öntik, és egy hatalmas, nehéz, fa kalapácsal (kine) ütni kezdik. A művelethez legalább két ember, és egy nagy adag bátorság szükséges: (legalább) egy kalapácsos, és egy másik, aki közben hajtogatja, forgatja és nedvesíti a masszát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

A legszörnyűbb lakóközösség lakógyűlésére is elmegyünk Sophie helyett

További cikkeink a témában
Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!
Hirdetés