Retró fényképezőgépet készített 582 Lego elemből egy kanadai dizájner – ha szerencséje  lesz, kereskedelmi forgalomba is kerülhet a készülék.

Összerakott egy működő, 35 mm-es filmes fényképezőgépet a Kanadában élő Zung Hoang. A vancouveri dizájner most éppen online szavazatokat gyűjt a Lego Ideas oldalán, hogy a Lego ZH1 eladható termékké váljon.

A vintázs fényképezőgép 582 Lego alkatrészből épült, a retrós dizájnjához illeszkedik a dán cég 1934-es, szerif típusú logója, amelyet az objektív fedelére és az előlapra nyomtatott.

Egy megfizethető hordozható kamerát akart készíteni, ezért ZH a lehető legkompaktabbá tette. Ahhoz, hogy a Lego fontolóra vegye a kiskereskedelmi árucikké fejlesztést, 10 ezer online szavazat kell. Ha bejön, otthon mindenki összerakhatja majd a saját ZH1-esét.

A kamerában van egy működő zárgomb, egy filmtekercs egy tekercselővel, egy tekerőkar tekercskioldóval, valamint egy testre szabható objektív.

Ahhoz, hogy fotózás közben ne jusson fény a kamerába, Hoangnak hézagmentesen kellett összeraknia a teljes kamerát. Az első két filmtekercse bepárásodott, de végül sikerült teljesen fényállóvá tennie a vázat.

(Forrás: Designboom, fotó: Zung Hoang/Lego Ideas)

Ez is érdekelhet:

A világ legkisebb autója – a Peel P50-sztori

Jeremy Clarkson imádta, most otthon összerakható építőkészletként is kapható a Peel P50.

És ezt olvastad már?
Több mint négyezer raklapból épített Colosseumot a Hello Wood