A borospoharat nem azért kell helyesen megfogni, hogy profinak látszódjunk, hanem azért, hogy a kezünkből kiáramló hő ne melegítse fel az italt – jelenti ki nagyon helyesen a videóban látható borszakértő. A hő ugyanis megváltoztatja az ital ízért, aromáját, textúráját. A borospoharat ezért úgy kell megfogni, mintha egy ceruzát tartanánk a kezünkben, vagyis ne markoljuk meg a pohár nyakát és ne is a talpát fogjuk két ujjal. (Lám, főképünkön is rosszul tartja az úr.) De mi a helyzet, ha olyan trükkös dizájnpohárból iszunk, amelynek nincsen szára? Ebben az esetben ne fektessük a tenyerünkbe, hanem próbáljuk olyan helyen fogni a poharat, hogy ne melegítsük kezünkkel a bort.

További hasznos tanácsok és konyhai praktikák Hatékonyha sorozatunkban!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen autóvezető vagy? Bírod a modern technológiákat? Tudd meg ebből a kvízből!

Vanessa úgy néz, mintha tudná, hogy nézzük

Rekordot döntött a zöldítés Bécsben

További cikkeink a témában
A sportesemény, ami egyszerre fáj, felemel és függővé tesz
Hirdetés