A borospoharat nem azért kell helyesen megfogni, hogy profinak látszódjunk, hanem azért, hogy a kezünkből kiáramló hő ne melegítse fel az italt – jelenti ki nagyon helyesen a videóban látható borszakértő. A hő ugyanis megváltoztatja az ital ízért, aromáját, textúráját. A borospoharat ezért úgy kell megfogni, mintha egy ceruzát tartanánk a kezünkben, vagyis ne markoljuk meg a pohár nyakát és ne is a talpát fogjuk két ujjal. (Lám, főképünkön is rosszul tartja az úr.) De mi a helyzet, ha olyan trükkös dizájnpohárból iszunk, amelynek nincsen szára? Ebben az esetben ne fektessük a tenyerünkbe, hanem próbáljuk olyan helyen fogni a poharat, hogy ne melegítsük kezünkkel a bort.

További hasznos tanácsok és konyhai praktikák Hatékonyha sorozatunkban!

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Indiai lány, Spanyolországban él, de Magyarországra is ellátogathatna

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
38% Van még idő, majd decemberben!