A borospoharat nem azért kell helyesen megfogni, hogy profinak látszódjunk, hanem azért, hogy a kezünkből kiáramló hő ne melegítse fel az italt – jelenti ki nagyon helyesen a videóban látható borszakértő. A hő ugyanis megváltoztatja az ital ízért, aromáját, textúráját. A borospoharat ezért úgy kell megfogni, mintha egy ceruzát tartanánk a kezünkben, vagyis ne markoljuk meg a pohár nyakát és ne is a talpát fogjuk két ujjal. (Lám, főképünkön is rosszul tartja az úr.) De mi a helyzet, ha olyan trükkös dizájnpohárból iszunk, amelynek nincsen szára? Ebben az esetben ne fektessük a tenyerünkbe, hanem próbáljuk olyan helyen fogni a poharat, hogy ne melegítsük kezünkkel a bort.

További hasznos tanácsok és konyhai praktikák Hatékonyha sorozatunkban!

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
32% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
68% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Bonjour, Budapest! Francia pikniket tartottunk a Renault 4 E-Tech electric-ben
Hirdetés