Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vicces is lehetne, ha nem lenne teljesen beteg.

Nehéz ép ésszel elképzelni, hogy vannak emberek, akik összefüggésbe hozzák a koronavírust a Corona sörrel, de léteznek, és a közvéleménykutatás szerint sokan vannak.

Két friss közvéleménykutatás is azt állapította meg, hogy sokan hozzák összefüggésbe a járványt az alkoholos itallal. A 5W Public Relations például azt állítja, hogy

Igen, úgy gondolják, a kettőnek köze van egymáshoz, sőt, talán azt is, hogy ha isznak, akkor elkapják a vírust. Érdemes lett volna erre is rákérdezni talán.

A brand iránti megnőtt ellenszenvet természetesen a Corona vezetői is észrevették, de egyelőre semmit nem változtatnak az eddigi marketingjükön és kommunikációjukon.

Corona kisokos

Az 1925-ben alapított Corona egy világszerte már mintegy 150 országban forgalmazott mexikói sör. A gyártó adatai szerint ez az ország legnagyobb mennyiségben eladott söre, a legnagyobb mennyiségben importált sör az Amerikai Egyesült Államokban, a világ első számú mexikói söre, az összes sörfogyasztást tekintve pedig 4. a világranglistán.

A Constellation Brands (STZ), a Coronát tulajdonló cég szerint a vevőik tudják, hogy „nincs kapcsolat a vírus és az ő vállalkozásuk között.”

A Corona eladásai továbbra is erősek, mi pedig nagyra rtékeljük a rajongóink támogatását – mondta el Stephanie McGuane a CNN-nek. – A reklámjaink konzisztensek az elmúlt 30 év reklámkampányával, ami az erős fogyasztói érzelmeken alapszik.

A koronavírus nem is jöhetett volna rosszabbkor, ugyanis a vállalt éppen most költ el 40 millió dollárt egy új termékükre. A termék Twitteren futó reklámja elég nagy port kavart, mivel a következő szlogen szerepel benne:

A kommentek között olyasmi is szerepel, hogy a szöveg rossz ízlésre vall, és hogy a brandnek "nem ártana meghúznia magát pár hétig".

A YouGov által végzett másik közvéleménykutatás azt állapította meg, hogy a fogyasztók vásárlási szándéka két év óta a legalacsonyabb. Az is kiderült, hogy a Corona Buzz score-ja (annak az összege, hogy mennyit foglalkoznak velük a közösségi média különböző platformjain) nagyot zuhantak az év eleje óta.

Februárban sokan kerestek rá az interneten a Corona sör vírus kifejezésre, ami egyértelmű jele annak, hogy sokan azt hitték, a sörben is van vírus.

A Constellation Brands részvényei csütörtökön 8 %-ot estek, igaz, minden részvény jelentőset zuhant a héten a járvány terjedése miatt.

Eddig több mint 80 ezer ember kapta el a vírust, az áldozatok száma háromezer környékén mozog.

A Corona sörnek ehhez semmi köze.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.