Ennél hülyébben még nem magyarázták el a hamburger keletkezését

A Hamburger története című mélyenszántó dokumentumfilmben sikerült 8 bites szintre levinni a húsos szendvics sztoriját.

A nagy mondás az, hogy a hamburger története egészen Dzsingisz kánig nyúlik vissza, igaz, az a két perces részletből nem derül ki, hogy miért is. A mongolok a nyereg alatt puhították a marhahúst, majd – mondja a szakértő:

Így jut el egy amerikai gasztrószakértő Dzsingisz kántól tíz másodperc alatt a 19. századvégi New Yorkig. Öt mondatba belehúzott az arc kábé olyan hétszáz évet. Értjük, hogy a televízióban sűríteni kell az információt, de ez azért egy kicsit erős lett. Elképzelem, ahogy a Moszkvában élő oroszok meglepődnek, amint a mongolok jóvoltából életükben először meglátják a marhahúst.

A helyzet az, hogy senki sem tudja pontosan, hogy ki készített először hamburgert, és pontosan mikor. Legalább féltucatnyi verzió létezik, Louis Lassentől Charlie Nagreenen át Fletcher Davisig, de egyik mellett sem szól egyértelmű bizonyíték. Ezek a különböző legendák egyedül abban egyeznek meg, hogy az 1880-as évekre teszik a marhahúsos szendvics létrejöttét, vagyis ha valaki a hamburger történetéről szeretne értekezni, akkor azt inkább itt kellene kezdeni, nem a kb. 1155-ben született Dzsingisz kánnál a bdsrstnt.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon