Fogadni merünk, ezrek érzik úgy, hogy tudják a tökéletes megoldást. Most ellenőrizheted!

Az alap, hogy tiszta pohárba öntsünk, ami rettentő banálisan hangzik, mégis fontos hangsúlyozni. Ha például mosogatógépből szedünk ki egy poharat – ami elméletileg tiszta –, tartalmazhat a falán mosószer maradványokat. Ennyi már elég is, hogy kinyírjuk a sört, ugyanis előfordulhat, hogy nem képződik rendes hab az ital tetején, plusz nem fogjuk megkapni a sör eredeti aromáit, ízét.

Ez az úr 45 fokban dönti meg a poharat, majd amikor a pohár háromnegyedig tele van, akkor kiegyenesíti, majd a sört a fal helyett a pohár közepébe önti, így képezve egy nagyjából másfél–két centis habot a pohár tetején. Aki telibe tölti a poharat, abból habfürdő lesz. Nagyon fontos megállapítás, hogy nincs minden sörfajtára alkalmazható tökéletes módszer, azaz az öntési technika minden egyes típus esetében változik. Másképpen kell kitölteni egy búzasört, mint egy barnát, és így tovább. Nyilvánvalóan az sem véletlen, hogy fejlettebb sörkultúrákban odafigyelnek, hogy minden márkát a megfelelő formájú pohárba töltsenek ki.

Tovább a:
Többi vagány konyhai mutatványért a Hatékonyha-sorozatba
Legfrissebb Player-cikkekhez
Rovat többi cikkéhez

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A madarak és fák napján ültetünk egy gyönyörű fát Alessandrának

A szexi macskás lány

Így lehetsz magabiztos, vagy ha az vagy, akkor még magabiztosabb

További cikkeink a témában