Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Na ki eszik Mars-szeletet reggelire? Na ki?

Az, hogy valaki olyan vállalatokat irányít, amik nagyobb bevételt termelnek, mint közepes afrikai országok, és megengedhetnék maguknak, hogy minden este Gordon Ramsay főzze nekik a vacsorát, még nem jelenti azt, hogy ne lennének teljesen átlagos szokásaik.

Van, amikor ezeknek a szupergazdag embereknek teljesen bizarr étkezési szokásaik vannak, de akadnak teljesen hétköznapi módon étkezők is.

Richard Branson valahol középen helyezkedik el, bár a napi 20 csésze tea azért nem mindennapi teljesítmény.

– Fogalmam sincs, hogy élném túl English Breakfast tea nélkül! – mondta még 2016-ban.

2010-ben azt mondta, hogy reggelire rendszerint müzlit és gyümölcssalátát szeret enni. Szereti még a kippert, ami egy szárított óceáni heringféle.

Jeff Bezos már extravagánsabb figura. Ő a reggeli meetingeket nem szereti, mert fontos neki, hogy lazán fogyaszthassa el a reggelijét, amiben nem szerepelnek zsíros ételek. Korábban a gyerekeivel és a feleségével együtt indította a napot, de mivel válnak, ez valószínűleg változott.

Egy alkalommal Bezos egy olyan céggel tárgyalt, ami fel akart vásárolni. Az ebéd során polipot kért burgonyával, baconnel, zöld fokhagymás joghurttal és buggyantott tojással. Később a polipot metaforaként használta.

Mark Cuban befektető, mogul és a Dallas Mavericks tulaja reggelire egy csésze kávét iszik, és két süteményt fogyaszt el melléjük. A sütemények proteinben, rostban gazdagok, de a szénhidrát tartalmuk alacsony.

Bill Gates imádja a dobozos Diet Coke-ot, elmondása szerint napi három-négy is lecsúszik belőle. Kiszámolta, hogy ezzel 13 kg alumíniumot termel. Kollégája szerint aki Bill Gates-szel meetingel, számítson arra, hogy sajtburgert kell majd ennie. Sokszor küldi ki az asszisztensét a McDonald’s-ba, hogy hozzon jó pár burgert.

Steve Jobs extrém diétáiról volt híres (többek között.) Egy időben csak répán és almán élt. Majd volt olyan, hogy csak gyümölcsökön és magokon. Egy időben úgy gondolta, hogy a vegán diéta miatt nincs testszaga, így nem használt dezodort és kevesebbet is fürdött.

Mark Zuckerberg nem vacakol sokat a reggelivel, azt eszik, ami elé kerül. Ennek oka az, hogy nem akarja rabolni az időt „kis döntésekkel”. 2011-ben Zuckerberg belefogott egy kihívásba:

csak olyan állatot evett meg, amit saját kezűleg ölt meg.

Ennek szellemében elintézett már kecskét, disznót, csirkét és rákot is.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója volt vegán, de a béta karotin hiány miatt abbahagyta ezt a fajta táplálkozási módot. Reggelire általában két főtt tojást eszik szójaszósszal.

Dorsey követte már a paleo diétát és sokat böjtölt is, egy időben napi huszonkét órát. Úgy érezte, hogy az idő így lassabban telik, mivel az étkezések nem tagolják fel.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX agytrösztje nem szokott reggelizni és nem nagyon köti magát szigorú étrendekhez – ez alkalmanként meg is látszik rajta. Van, hogy a reggelije egy Mars szelet, ami nagyon dicséretes valakitől, aki éppen a Marsra szeretné eljuttatni az emberiséget.

(Forrás: Business Insider)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.