Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Persze alapvetően a Jäger az új ízvilággal nem a csajokra ment rá, de nálunk ez jött ki.

Leteszteltük ugyanis a Jägermeister újítását, a Scharf néven futó új ízt. A név németül erőst, csípőst, karcost jelent, vagyis a jól ismert jégeres gyógynövényízt kicsit tüzesre állították. Noha ugyanazt az 56 gyógynövényt tartalmazza, az arányok elmentek inkább a gyömbér és a galanga irányába.

Ahogy Sebastian Koenen, a globális innovációs és design csapat vezetője elmondta: „Hűek maradtunk a gyökereinkhez, de a világ legsikeresebb gyógynövénylikőr-gyártójaként szeretnénk a vásárlóknak új impulzusokat is adni mind ízben, mind dizájnban, mind kommunikációban.”

A márka nemcsak az íz tekintetében volt bevállalós, de a Scharf kinézetében, stílusában is szokatlanul vakmerőt alkotott. Ez azért is hasznos, mert az üveg egyedi külseje miatt egyből ki lehet szúrni a polcokon.

Szóval töltöttünk pár kupicával a kollégáknak, ami azért reprezentatív felmérésnek nem nevezhető, de a szakmai hozzáértésük megkérdőjelezhetetlen. Bár a jégerezés –18 °C-on elfogadott, mi ennél melegebb változattal teszteltünk, úgy jobban kijönnek az ízek. Márpedig most ki kellett érezni a főzetből a gyömbért.

A próba eredménye felemás lett: a lányoknak bejött, a fiúknak mindegy.

A kóstolás előtt nagy volt a várakozás, egyrészt a munkaidőben ivás mindig motiváló, másrészt a különleges ízvilág csábítása miatt. A megszokottól jóval világosabb folyadék legördülése után viszont elsősorban a lányok voltak elégedettek, esetükben fennállt az újratöltés igénye.

Akadt viszont férfi kolléga, akinek kimondottan nem jött be, bár nem segített, hogy ő eleve nem szereti a jégert. És a Scharf sem fogja meghozni hozzá a kedvét, mert édességben hozza az eredeti verziót.

Értelemszerűen akinek eleve kedves ital a jéger, annak ez a verzió dobhat az élményen. Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség bloggere például férfiként is egészen máshogy ítélte meg a piát az első kóstolás után, mint a playeres fiúk:

„Leegyszerűsítve, ez egy Jägermeister, aminek csíp a vége. Van benne egy kis csavar, amitől izgalmas az egész. Felismerhető benne az eredeti ital, de ettől az új íztől tényleg különleges.”

A hot ginger tehát a mi szerkesztőségünkben a nők kívánalmait elégítette ki, de egészen biztos, hogy a tüzessége miatt be tud folyni egyéb piaci résekbe is.

A cikk létrejöttét a Jägermeister támogatta.

(Fotó: Debreczeni Ágota / Player)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.