Talán nem is gondolnád, mennyire sokoldalú a forralt bor. És a legjobb benne, hogy mindegyik tökéletes választás a téli napokra.
A hideg téli napokon mi eshetne jobban, mint egy gőzölgő bögre forralt bor? Ez a klasszikus ital nemcsak finom, de garantáltan átmelegít kívül-belül. Szerencsére otthon is pofonegyszerűen elkészítheted, és egy kis kreativitást is vihetsz bele.
Azt tudni kell, hogy igazán jó forralt bort minőségi borból lehet készíteni, ez az alapja. Valamint az, hogy – elnevezése ellenére – nem szabad forralni, helyette lassan kell melegíteni, hogy az alkohol ne párologjon el belőle.
A bor 78 Celsius-fok körüli hőmérsékleten kezd forrni, a forráspontot elérve pedig nemcsak az alkohol jelentős részét veszíti el, hanem íze és aromája is megváltozhat.
A forralt bor ízesítése igazából a kreativitásodra van bízva, megjegyeznénk azonban, hogy a klasszikus (fahéjas-szegfűszeges-narancskarikás) változat mellett érdemes új ízekkel is kísérletezni. Mondunk is öt forraltbor-receptet, amit érdemes lenne kipróbálni.
(Forrás: Lovetoknow.com, Anitalianinmykitchen.com, Winefolly.com, fotó: Getty Images)