Talán nem is gondolnád, mennyire sokoldalú a forralt bor. És a legjobb benne, hogy mindegyik tökéletes választás (a téli napokra).

A hideg téli napokon mi eshetne jobban, mint egy gőzölgő bögre forralt bor? Ez a klasszikus ital nemcsak finom, de garantáltan átmelegít kívül-belül. Szerencsére otthon is pofonegyszerűen elkészítheted, egy kis kreativitással pedig még egy kis csavart is vihetsz bele.

Azt tudni kell, hogy igazán jó forralt bort minőségi borból lehet készíteni, ez az alapja. Valamint az, hogy – elnevezése ellenére – nem szabad forralni, helyette lassan kell melegíteni, hogy az alkohol ne párologjon el belőle.

A bor 78 Celsius-fok körüli hőmérsékleten kezd forrni, a forráspontot elérve pedig nemcsak az alkohol jelentős részét veszíti el, hanem íze és aromája is megváltozhat.

A forralt bor ízesítése igazából a kreativitásodra van bízva, megjegyeznénk azonban, hogy a klasszikus (fahéja-szegfűszeges-narancskarikás) változat mellett érdemes új ízekkel is kísérletezni. Mondunk is négy forraltbor-receptet, amit érdemes lenne kipróbálni.

(Forrás: Lovetoknow.com, Anitalianinmykitchen.com, Winefolly.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Öt ajándék azoknak, akik januárban kezdenek el sportolni

Mondunk néhány ajándékötletet, ha segíteni akarsz, hogy a januári nagy lendület ne csak pár hétig tartson.

Hét ajándék, amivel biztosan örömet okozhatsz egy motorosnak karácsonykor

Egy motorost nem egyszerű megajándékozni, de mi segítünk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ha ezek vannak otthon nálad, akkor igazi nőcsábász vagy – Avagy tárgyak, amitől izgalmas lesz egy randi otthon

Banki átverések és patkányürülék: így fizetünk a hamis cigiért

Három különleges alkoholos téli ital, ami nem a forralt bor vagy a tojáslikőr

További cikkeink a témában