Lehet jegy nélkül is moziszínvonalú filmélményt szerezni. Otthon.

Szeretsz filmeket nézni? Megértjük, ha igen a válasz. Nem mindegy azonban, milyen minőségben és körülmények között teszed ezt: a laptopodra kalózkodott filmből is kiderül, ki a gyilkos, de azért nagyon más a 15,6 colos méret többszörösén, és a ciripelő hangszórók helyett rendes hangfalakon át élvezni a művészetet.

Természetesen pénzkérdés, milyen szintű házimozit tudsz berendezni: egy jó tévéhez kötött hangfalszett is sokat dob az élményen, bár még sehol nincs egy rendes, épített moziszobától. Egy ablaktalan helyiség nem a lakás legjobban kihasználható része – erre a célra viszont ideális lehet.

Lehetőleg ne nagyképernyős tévében, hanem projektorban és vetítővászonban gondolkodj. Ennek kiválasztásához sem árt szakértő segítsége, az akusztikai tervezéshez, a hangszigeteléshez pedig – ami nem csak a szomszédodat kíméli meg, hanem a rendszert is a beszűrődő zajoktól – nélkülözhetetlen.

Egy igazán komoly házimozinál a nyilvánvalókon kívül olyan részletekre is gondolni kell, mint a hűtés és fűtés zajmentessége vagy az elektromos hálózat zavarszűrése. A sötétebb falszín itt kifejezetten előnyös, a szakember pedig nagy eséllyel úgyis süppedős szőnyeget javasol majd, ami a lábnak is kellemes.

Mivel feltehetően nem sörpadokat akarsz betenni, találd ki, hány barátoddal osztanád meg az élményt, hogy annyi kényelmes fotelt építhess be – hat-nyolc darabnál és kétsoros elrendezésnél még nem lesz akkora szívás a sor szélén ülni.

Ne csak a világításra gondolj, hanem arra is, hogy távirányítani is tudd – kicsit lehangoló a film után elbotorkálni a kapcsolóhoz. Ha neked nincs mozizás rágcsa és üdítő nélkül, akkor könnyítsd meg az életed azzal, hogy ne kelljen egész film alatt az öledben szorongatni.

A mozijegy sem olcsó, egy jó szívvel házimozinak nevezhető szoba kialakítása viszont legalább egymillió forint, amit aranyozott díszítés nélkül sem nem nehéz akár néhány tízszeresére tornázni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Szombat 13-a: nagyon szerencsés nap

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

További cikkeink a témában