Folyton hibásnak érzed magad a kapcsolatodban? Nem érzed, hogy túl nagyra értékelne a barátnőd? Minden kapcsolatban vannak problémák, és az éremnek persze két oldala van – de van az a szint, ahol nem kellene tovább kötnöd az ebet a karóhoz és belátni a fájdalmas igazságot: a csajod nem hozzád való.

Hét intő viselkedésformát és jelet szedtünk össze, amiből kiderülhet, hogy ez a kapcsolat – és az adott hölgy – nem fog boldoggá tenni.

1: Nem értékel semmit

Ha olyan férfi vagy, aki időről időre kis apróságokkal lepi meg a barátnőjét, és ő ezeket nem értékeli, az már régen rossz. Sőt, a helyzetet ronthatja, ha azon felül, hogy ignorálja ezeket az apró, jó dolgokat, ő nem tesz semmi ilyesmit. Egy kapcsolat nem olyan felállás, amibe teljesen bele lehet kényelmesedni: minden nap tenni kell valamit, hogy különleges és értékes maradjon a másik – ha ez kivész, akkor csak a sovány, kedvetlen és keserű megszokás marad. Szóval ha olyan pasi vagy, aki szeret adni, de a másik ezt nem értékeli, akkor talán olyan valakit kéne találnod inkább, aki megbecsüli, amit nyújtasz.

2: Soha semmi sem az ő hibája

Nyilvánvalóan nagy piros zászló az olyan barátnő, aki 1) soha nem vállal felelősséget a tetteiért 2) mindig mást hibáztat – legfőképp téged. Mindenki hibázik, és ezzel nincs semmi baj: ha vállaljuk ezekért a felelősséget, akkor tudunk tanulni belőlük, így pedig fejlődni és jobbak lenni például egy párkapcsolatban is. Tehát ha a barátnőd nem látja be, hogy hibázott és mindig rád tolja a felelősséget, akkor ezzel nagyon ellehetetleníti a közös fejlődést, építkezést, te pedig folyton rosszul fogod érezni magad – nem akarod ezt, hidd el.

3: (Nagyon) szűk pórázon tart

Az embernek megvannak a barátai, a hobbijai és az érdeklődési köre. Természetes, hogy amikor belépsz egy párkapcsolatba, akkor ezekben a dolgokban mindkettőtöknek igazodnia kell a másikhoz. De az a barátnő, aki nem engedi, hogy az eddigi aktivitásaidat folytasd, mérges és féltékeny, ha másokkal találkozol és nem töltesz vele minden időt, az nem jó kapcsolati alap. A párkapcsolat az élet baromi fontos része – de nem ez az egész élet. Aki ezt nem tudja elfogadni, az egyrészt magának is árt, másrészt annak is, aki ezt eltűri – szerintünk ne te legyél az. Az a nő, aki igazán szeret és törődik veled, örül neki, ha folytatod azokat a dolgokat az életedben, amik rajta kívül boldoggá tesznek – és ő is ugyanígy cselekszik.

4: Rossz a szex

Ne kerteljünk, ne magyarázzunk és ne affektáljunk ebben a kérdésben: ha alapjaiban nem jó a nemi életetek, az a párkapcsolat lassú, vagy gyors, de elég biztos halála. Ha kezdetben nem megy túl jól, attól még össze lehet csiszolódni, de ehhez sok kommunikációra és nyitottságra van szükség. Viszont esszenciális vágyakból engedni, elfogadni, hogy a másik csak egy- vagy kéthavonta egyszer szeretné, és közben érzed, hogy ezt is kábé csak kényszerből csinálja, az sajnos nem lesz jobb. Tedd ezt mérlegre: ha a barátnőd nem értékeli a fizikai kvalitásaidat és nem tudja vagy nem is akarja kielégíteni a vágyaidat, akkor ez az űr csak mélyebb és mélyebb lesz, míg csúnyán kiöli belőled a szexuális vágyat és még a férfiasságot is - ilyenkor szoktak az emberek B megoldást keresve megcsalós sztorikba keveredni. Ezt elkerülendő játssz vele és magaddal szemben is tiszta lappal: a rossz szextől a párkapcsolatból is hiányozni fog a szenvedély, úgyhogy talán érdemes itt egy fel is út, le is utat fontolóra venni.

5: Összeegyeztethetetlen

Sorra mondja le a találkáitokat? Folyton eltolja a közös programokat későbbre és még későbbre, egészen a soha-nem-fognak-megtörténni pontig? Egy örökkévalóság, amíg válaszol az üzeneteidre (miközben mikor találkoztok, folyton a telefonján lóg) és általában unott és érdektelen veled szemben? Ez nagyon rossz táptalaj bárminek a kezdetéhez: a folyamatos összeegyeztethetetlenség annak a jele, hogy nem érdekled őt eléggé, viszont nem elég egyenes, hogy ezt a szemedbe mondja, inkább üvegzsebben tart és elővesz, ha épp magányos és udvaroltatni akar. Ha tanácsolhatjuk, akkor minél előbb vágd el ezt a szálat, megelőzve, hogy nagyon nagyot sérülj, mert nem viszonozza az érdeklődésedet, ezért pedig nem érdemel meg téged.

6: Túúúúl sokat vitatkoztok

Ezt nem kell sokat magyarázni. Egy kis egészséges vita mindenkinél jól jön, különben durván Csomolungmává csúcsosodna a szőnyegetek, ami alá minden problémát besöpörtetek. De ha a kapcsolatodban sokkal több a vita, mint az egyetértés, akkor talán érdemesebb egy olyan lánnyal kezdeni, akivel több a pozitívum, mint a negatívum a kapcsolatotokban.

7: Alapjaiban különbözik a jövőről alkotott elképzelésetek

Te az Antarktiszon akarsz postás lenni, ő pedig egy éven belül négy gyereket szeretne? Oké, túlzunk és poénkodunk, de a lényeget szerintünk érted: ha a barátnőddel még csak nem is közelítenek az elképzeléseitek a jövőről, az elég vészjósló jel. Természetesen lehet és kell is valamennyire alkalmazkodni, hajlítgatni és itt-ott változtatni a másik kedvéért és a közös célokért. De ha alapjaiban más a ritmusotok, a véleményetek és a vágyatok a jövőre nézve, akkor lehet, hogy ezt a két kupac puzzle-t nem érdemes tovább megpróbálni összerakni, hanem inkább visszatenni mindkettőt a dobozába – és keresni valakit, aki kiegészíti a tiédet.

És ezt olvastad már?
Több mint 2000 évig jég borította, de szeptemberre teljesen jégmentessé válhat egy svájci hágó