Ezt a látványt minden élő embernek látnia kéne
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a teremtő azt akarta volna, hogy repüljünk, akkor szárnyakat adott volna kéz helyett – mormoltam az orrom alá a Göreme Nemzeti Park közepén ácsorogva, aztán valahogy mégis rávettem magam, hogy bemásszak a hőlégballon kosarába, mert állítólag ha Kappadókiában jársz, akkor ezt az egy dolgot semmiképpen sem szabad kihagyni. Igazuk volt.

Ha nem tudnád, hogy világörökségi helyszínen jársz, a rengeteg japán turistából akkor is könnyen kikövetkeztethetnéd, hogy itt valami különleges dolgot fogsz látni, és nem csalódnál: Kappadókia jellegzetes sziklatemplomai, a természet formálta Angyalkémények, a távolba vesző, hófödte Toros-hegység és a szinte valószerűtlen, holdbéli táj igazi bakancslistás helyszínné teszik a Törökország közepén található nemzeti parkot, amelynek látványa örökre beleég a retinádba.

Hogy jutsz el Isztambulba?

A Wizz Air hetente ötször repül Budapestről Isztambulba, jegyek 8990 forinttól foglalhatók a wizzair.com oldalon.

Isztambulból jó tízórányi buszút, de a nagyobb busztársaságok napi két–három közvetlen járatot is indítanak, így lejutni gyerekjáték.

Pro tipp: ha hőlégballonozni mész (és mindenképpen menjél), ne közvetlenül a hőlégballon-társaságokhoz fordulj, hanem miután lefoglaltad a szállásodat, kérd meg őket, hogy szervezzenek le neked egy hőlégballonozást, mert ők a kapcsolataik révén kedvezőbb árat tudnak neked kialkudni. Ez egyébként általában 100–150 euró között mozog.

(Fotó/videó: Bobák Áron)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.