Meghagyták az erotikát a hanyatló Nyugat ópiumának. Egyelőre.

Akár jó dolog is lehetett volna abból, hogy a hongkongi South China Morning Post nevű újság nagy cikket közölt a város első szexbábú boltjáról – például serkenthette volna a forgalmat – de ennek éppen az ellenkezője történt. Két nappal a cikk megjelenése után ugyanis a hatóságok bezáratták a This Mary névre hallgató üzletet. Az ok: a bolt bordélyként üzemelt.

Igen, szexbábú bordély működött Hongkongban.

A város Kwun Tong negyedében található üzlet 30 éves tulajdonosát letartóztatta a rendőrség, méghozzá egy „obszcén ellenes hadművelet” részeként. A lakásán lefoglaltak három tévét, 18 obszcén tárgyat, és USB-ket.

A televíziókat azért foglalták le, mert a Post cikke szerint ezen pornófilmeket sugároztak azokban a kabinokban, ahol szexbábúkat is elhelyezett a tulajdonos. A Rex nevű férfit később szabadlábra helyezték, de később jelentkeznie kell a rendőrségen.

A vád szerint a férfi 480 hongkongi dollár ellenében egy órára bérbe adta az üzletben található három szexbábú egyikét, hogy a potenciális ügyfelek kipróbálhassák a terméket. ha a férfi egy hölgyismerőség is elhozta magával, hogy édeshármasban teszteljék a szexbabát, az 860 dollárba került másfél órára. A bábu ára egyébként 640 ezer és egymillió forintnyi hongkongi dollár között mozog.

A rendőrség szerint nem a szexbábuk árusítása miatt tartoztatták le, hanem azért mert a helyi rendelkezéseket nem tartotta be, amikor a kirakatba kitett termékeket nem takarta le megfelelően, illetve azért, mert pornófilmeket árult a vevőinek.

Kínában a becslések szerint 2050-re 30 millió 35 és 59 év közötti egyedülálló férfi fog élni.

A bábukat nem foglalták le, mert nincs olyan rendelet, ami a rendőrséget erre kötelezné. Azt viszont vizsgálják, hogy a tulajdonos törvényt szegett-e, amikor nem jelentette be, hogy bérbe adja az üzlete egy részét a vevőinek.

Albert Luk Vajhung ügyvéd szerint a rendőrség nem talált bizonyítékot arra, hogy az üzlet bordélyként üzemelt volna, így hivatalosan más okok állnak a bezárás mögött, de szerinte ez egy egyértelmű figyelmeztetés volt a rendőrség részéről, hogy a tulajdonos ne nyissa ki újra az üzletét. Luk szerint a fiatalok vállalkozó kedvét inkább bátorítani kellene, de a vállalkozással kapcsolatban tényleg voltak etikai kérdőjelek.

A This Mary honlapja egyébként továbbra is üzemel.

Európában és Észak-Amerikában is ellentmondásos a hasonló intézmények megítélése. Nem egyszer előfordult, hogy a főbérlők szerződést bontottak az ilyen jellegű üzletekkel, de ezekben az esetekben az ok nem jogi, hanem erkölcsi volt.

(Forrás: Business Insider)

És ezt olvastad már?
Nem tudjuk eldönteni, hogy ez a lány vízitündér vagy nimfa