Ezt is el lehet rontani, és lehet tökéletesen csinálni. Itt egy hibátlan technológia megoldás egy szakértőtől.

A művelet nem annyi, hogy beledobjuk a forró vízbe a tésztát, és húsz perc múlva kiszedjük, de nem ám. Itt is rengeteg kérdés merülhet fel, például mennyi vizet használjunk? Kell bele olívaolaj? És só? Mennyi ideig főzzük? Eltörjük a spagettitésztát vagy egészben menjen bele az edénybe.

Nos, a videóban látható hölgy szerint egyliternyi folyadékot használjunk, az olívaolajat hagyjuk ki, mert felesleges, semmilyen haszna nincs. Ellenben bátran sózzuk meg a vizet, mert azt főzés közben a tészta felszívja. Ha lehet, ne törjük el a tésztát, hanem tegyük bele a vízben, várjuk meg, amíg az egyik fele (értelemszerűen a forró vízben lévő) megpuhul, és szépen helyezzük víz alá másik részét is. Sima fakanál helyett használjunk tésztavillát, mert az előbbi nem alkalmas arra, hogy hatékonyan szét tudjuk választani az esetlegesen összeragadt tésztaszálakat.

A tésztát al dente állagúra főzzük, ami azt jelenti esetünkben, hogy fogkemény, azaz szinte harapható, nincs szétfőve. Hogy ezt miképpen tesztelhetjük? Egy kis gyakorlás után a színéből, állagából már ránézésre meg fogjuk tudni mondani, de ha ez nem megy, akkor kapjunk ki egy szálat, hűtsük le hideg víz alatt és kóstoljuk meg. A tésztát ott a legkönnyebb elrontani, hogy túlfőzzük, és akkor a végeredmény egy íztelen, ragadós, állag nélküli massza lesz.

Őrizzünk meg egy csészényit a főzővízből, mert segíthet a szósz fellazításában. Már nem a főzéshez tartozik, de jó fogás, hogy nem az üres tésztára pakoljuk a szószt tálaláskor, hanem még előtte jól megforgatjuk benne, hogy alaposan befedje mindenhol.

Korábban már mutattunk egy olyan módszert, ami a kevesebb víz használatát favorizálta, de ez a klasszikusabb módszer is rendben van.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Szombat 13-a: nagyon szerencsés nap

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

További cikkeink a témában