Mesteri sült csirkecomb, egyenesen a sütőből. Annyit mondunk, hogy a titok a fűszerezésben rejlik.

Lássuk be, a csirkecomb az egyik legjobb kaja a világon, főleg akkor, ha jól készítik el. A panír mind elég melós dolog, mert egy halom tányér kell a lisztnek, a tojásnak, a morzsának, de az eredményért persze megéri.

Itt egy videó kedvcsinálónak:

Hozzávalók

Édes-erős fűszerezés
1/2 ek őrölt gyömbér
1/2 ek fűszerkeverék
1/2 ek kakukkfű
1/2 ek rozmaring
1 ek só
1/2 tk hagymapor
1/2 tk bors
1/2 tk fahéj
1/4 tk szerecsendió
1/4 tk porított fokhagyma
1/4 tk paprika
1 tk cayenne bor
1 1/2 tk barna cukor
1 csésze liszt
2 tojás felverve
1 csésze pankó morzsa
1 kg csirkecomb bőrével
1/4 csésze olvasztott vaj

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Keverd össze a fűszereket, majd két evőkanálnyit adj hozzá a pankómorzsához. (A többi fűszert elteheted későbbre, mert akár egy évig is megőrzi a minőségét.) Forgasd bele a combokat lisztbe, majd a tojásba, és végül a morzsába. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd bele egy jénaiba. Bőrével lefelé tedd bele a combokat, majd süsd 175 fokon egy órán át. Fél óra után fordítsd meg a combokat. A sütési idő a húsok méretétől függően változhat a sütési idő is.

Bon apétit!

Rendben van, mi? De ha még ez is túl fárasztó neked, akkor irány a Netpincér, ahol a címed megadása után már választhatsz is a jobbnál jobb opciók között. Mindent bele!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Erica tornász, és ezt le sem tudná tagadni

Veszélyesen süllyed több tucat kínai nagyváros

Ha ott van ő, egyszerűen nem lehet senki vagy semmi másra nézni

További cikkeink a témában