Mesteri sült csirkecomb, egyenesen a sütőből. Annyit mondunk, hogy a titok a fűszerezésben rejlik.

Lássuk be, a csirkecomb az egyik legjobb kaja a világon, főleg akkor, ha jól készítik el. A panír mind elég melós dolog, mert egy halom tányér kell a lisztnek, a tojásnak, a morzsának, de az eredményért persze megéri.

Itt egy videó kedvcsinálónak:

Hozzávalók

Édes-erős fűszerezés
1/2 ek őrölt gyömbér
1/2 ek fűszerkeverék
1/2 ek kakukkfű
1/2 ek rozmaring
1 ek só
1/2 tk hagymapor
1/2 tk bors
1/2 tk fahéj
1/4 tk szerecsendió
1/4 tk porított fokhagyma
1/4 tk paprika
1 tk cayenne bor
1 1/2 tk barna cukor
1 csésze liszt
2 tojás felverve
1 csésze pankó morzsa
1 kg csirkecomb bőrével
1/4 csésze olvasztott vaj

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Keverd össze a fűszereket, majd két evőkanálnyit adj hozzá a pankómorzsához. (A többi fűszert elteheted későbbre, mert akár egy évig is megőrzi a minőségét.) Forgasd bele a combokat lisztbe, majd a tojásba, és végül a morzsába. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd bele egy jénaiba. Bőrével lefelé tedd bele a combokat, majd süsd 175 fokon egy órán át. Fél óra után fordítsd meg a combokat. A sütési idő a húsok méretétől függően változhat a sütési idő is.

Bon apétit!

Rendben van, mi? De ha még ez is túl fárasztó neked, akkor irány a Netpincér, ahol a címed megadása után már választhatsz is a jobbnál jobb opciók között. Mindent bele!

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
38% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés