Ilyen krumplit még nem láttunk, úgyhogy meg kell kóstolnunk.

Itt a videós oktatófilm kedvcsinálónak:

Hozzávalók:

1 nagy burgonya
1 ek petrezselyem felszeletelve
2 gerezd fokhagyma felaprítva
3 ek olvasztott vaj
¼ tk só
Csipetnyi bors
2 ek reszelt mozzarella
1 ek reszelt parmezán

Elkészítés:

Nyesd be a krumpli felső egynegyedét, vágj bele egyre kisebb átmérőjű köröket, ahogyan a videóban is látni. Aztán nyesd körbe a krumplit, de itt is vigyázz, hogy az alját ne vágd át, különben nem lesz, ami egyben tartja a burgonyát. Süsd sütőben 220 fokon fél óráig.

Ezt követően elkészítjük a fűszerezést. Egy tálban keverd össze a petrezselymet, a vajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Öntsd rá a krumplira, és gondoskodj róla, hogy minél mélyebben lejusson a vájatok aljába. Újra mehet a sütőbe 220 fokon fél órára.

Most már csak a sajtokat kell rátenni a tetejére, és öt perc alatt sütőben ráolvasztani a tetejére.

Bon ápetit!

Ha tetszett ez a krumpli, de mégsincs kedved pepecselni vele, akkor irány a Netpincér, ahol a címed megadása után már választhatsz is a jobbnál jobb opciók között. Mindent bele!

És ezt olvastad már?
Larát már láttuk, de szívesen megnézzük felső nélkül is