Ez annak a megfelelője, amikor apáink saját kerítésszaggató pálinkát készítenek a kertben leesett gyümölcsökből.

Vagyis egy igazán autentikus módszert látunk.

A kubai állam a termés 98%-át lenyúlja (kommunista diktatúra, ne felejtsük, téesz, államosítás, meg minden), a maradék 2% marad a termelőnél. Ők kiszárítják a levelet, majd az akár három hónapig is tartó szárítás után eltávolítják a levél szárát.

Először a tripa készül el, ez a sötét és közepesen sötét leveleket tömöríti, aztán beletekerik a capotébe, ezt pedig egy ideiglenes papírhengerbe tekerik, hogy megadják a formáját. Egy nappal később a szivart átcsomagolják a capába, ami a végső otthona. Ezt mézzel ragasztják le, ami édeskés ízt is ad a szivarnak. Nagyüzemekben az eljárás természetesen más (mézet sem használnak), de itt valami egészen mást láthattunk.

(Via Condé Nast)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
34% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
66% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt
Hirdetés