Ez annak a megfelelője, amikor apáink saját kerítésszaggató pálinkát készítenek a kertben leesett gyümölcsökből.

Vagyis egy igazán autentikus módszert látunk.

A kubai állam a termés 98%-át lenyúlja (kommunista diktatúra, ne felejtsük, téesz, államosítás, meg minden), a maradék 2% marad a termelőnél. Ők kiszárítják a levelet, majd az akár három hónapig is tartó szárítás után eltávolítják a levél szárát.

Először a tripa készül el, ez a sötét és közepesen sötét leveleket tömöríti, aztán beletekerik a capotébe, ezt pedig egy ideiglenes papírhengerbe tekerik, hogy megadják a formáját. Egy nappal később a szivart átcsomagolják a capába, ami a végső otthona. Ezt mézzel ragasztják le, ami édeskés ízt is ad a szivarnak. Nagyüzemekben az eljárás természetesen más (mézet sem használnak), de itt valami egészen mást láthattunk.

(Via Condé Nast)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Vonzó karácsonyi képekkel hangolunk az ünnepre

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
17% Naná, és nagyon keményen.
34% Igen, de menedzselhető.
50% Szerencsére nem.
Téli kaland vagy életveszély? A profi hegyivezető elmondja, mire figyelj az osztrák Alpokban
Hirdetés