Miklósi Ádám fenntartható tervezéssel fokozná a felhasználói élményt.

Miklósi Ádám neve ismerős lehet a dizájn iránt érdeklődőknek, elvégre a Sle szánkóért és a Nousu lámpáért is kapott már Red Dot-díjat.

Az egyik kedvencünk tőle mégis az Uppgradera nevű Ikeahack kollekció, aminek nagy előnye, hogy folyamatosan tud bővülni, mellette az „amilyen egyszerű, olyan nagyszerű” faktort is magabiztosan hozza.

Az Uppgradera svédül az upgrade, ennek megfelelően az Ádám által használt IKEA termékek kapnak egy 3D nyomtatóval készült kiegészítőt, fokozva így a felhasználói élményt. Ehhez nincs szükség gyártósorra, a felhasználó magát a digitális gyártási file-t vásárolja meg – magyarázta a tervező a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázat felvezető videójában:

„A Distributive design egy szemléletmód, melynek során törekszünk a lokális erőforrások használatára” – mondja Ádám, aki a jövőben kiterjesztené ezt a szemléletmódot más brandek termékeire is, sőt úttörőjévé válna a distributive designnak.

A videó az idei pályázati kiíráson való részvételre buzdít, amire ki más lenne jobb alany a korábbi győzteseknél, mint amilyen Ádám is.

Ez is érdekelhet:

A közösségi terektől menők a legmenőbb munkahelyek

Menő közösségi terek, a fókuszmunkához, brainstorminghoz vagy tárgyaláshoz szabad választást kínáló terek, kényelem, biztonság, fenntarthatóság – ilyenek az Év Irodája gála győztesei.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Reneszánsz nő a nap csaja

Tévhitek a péniszedről

További cikkeink a témában
Hirdetés