Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek nyitja ki? - tartja az ősi székely mondás. A bort ma már sokan tényleg nem isszák, inkább kóstolják, ami sokkal elegánsabb, mintha benyakalnánk egy egész üveggel, főleg másfeles műanyaggal...

Az elegáns kóstoláshoz pedig jó pohár és szép üveg is dukál. De erre általában jó a szimpla üveg is, amibe a bort a pincénél töltötték, szóval kell neki egy új funkció, amitől érdekes lesz a sztori.

És itt jön képbe Tom Cotton ipari formatervező hiper-elegáns borkóstoló palackja, amivel dekantálás, kiszolgálás és frissesség-megőrzés soha nem látott szexiségbe torkollik.

Oké, lehet, hogy ez túlzás, de az 'eto' névre keresztelt (és nem győri!) palack tényleg gyönyörű, és emellett lehetővé teszi, hogy dekantáljuk benne a bort, a palack nyakának kialakítása pedig gondoskodik arról, hogy a bor sose cseppenjen le.

Végül pedig, de semmiképp sem utolsó sorban, egy egyedülálló, szabadalmaztatott szelepnek köszönhetően a bor tökéletesen megőrzi a zamatát, több mint 12 napig! És ennek bizonyítására a leghíresebb borkritikusokat kérték fel, úgyhogy biztos nem amatőrök a srácok!

Ez az eredmény már csak azért sem kis dolog, mert egy sima vákuum-pumpa kb. 4-5 napig képes frissen tartani a minőségi italunkat.

Hát, igazán kíváncsivá tett minket ez az üveg, de zsebbe kell nyúlni, ha tesztelni akarjuk: 50-60 font között tudunk egyet rendelni a Kickstarteren.

Ha még több infot szeretnél róla, kattints ide!

(via Airows)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Töretlenül menetel a Moonswatch, itt van három újabb óra

A hatvanas évek óta a modern építészet példája ez a benzinkút

További cikkeink a témában