Az egyikük még tinédzser, csak mondjuk. Meg a milliárdok természetesen dollárban értendők.

Van, aki örökölt, van, akit apu vitt a csúcsra és olyan is akad, aki magának csinálta meg a szerencséjét. A Forbes legfrissebb gyűjtéséből kiderül, kik azok a milliárdosok, akik 2016-ban a leggazdagabb fiatalok címet viselhetik.

1: Alexandra Andresen

Életkor: 19 év

Lakóhely: Oslo, Norvégia

Nettó bevétele: 1,2 milliárd dollár

A leányzó apja cégének, a Ferd nevű norvég befektetési és tanácsadó vállalatának 42 százalékának tulajdonosa. Ezen osztozik nővérével, aki a világ második legfiatalabb milliárdosa...

2: Katharina Andresen

Életkor: 20 év

Lakóhely: Amszterdam, Hollandia

Nettó bevétele: 1,2 milliárd dollár

A Ferd nevű cég többnyire olajban, ipari felszerelésben, textilben, sportszerekben, informatikai szolgáltatásokban és szállításban utazik és Norvégia egyik piacvezető családi vállalkozása.

3: Gustav Magnar Witzøe

Életkor: 22 év

Lakóhely: Kverva, Norvégia

Nettó bevétele: 1,3 milliárd dollár

A világ összesen 1810 milliárdosából Witzøe az 1577. a Forbes listája szerint. A 22 éves fiatalember a SalMar norvég lazacgyár osztalékának 47 százalékát vághatja zsebre, hála apunak. A halászattal és kereskedelemmel foglalkozó halgazdálkodót 1991-ben alapították és a világ egyik legnagyobb lazacfeldolgozója.

4: Evan Spiegel 

Életkor: 25 év

Lakóhely: Los Angeles, Kalifornia

Nettó bevétele: 2,1 milliárd dollár

Íme egy fiatalember, aki magának csinálta meg a szerencséjét: a 25 éves Spiegel a társalapítója a Snapchatnek. A magánkézben lévő app fehér hollónak számít a Forbes listáján: olyan startup vállalkozás, amely legalább egy milliárd dollárt ér.

5: Ludwig Theodor Braun

Életkor: 26 év

Lakóhely: Melsungen, Németország

Nettó bevétele: 1,2 milliárd dollár

A huszonhat éves, dúsgazdag fiatalember, akiről lehetetlen képet találni (ezért ott fent büszkén feszít a Braun famíliából Carl Braun, Ludwig Theodor üknagyapja), a Forbes ötödik legfiatalabb milliárdosa a német B. Braun Melsungen AG gyógyszerészeti, műszergyártó és orvosi technológiai cég 9,69 százalékának tulajdonosa. A céget 1839-ben alapították és azóta is végig a Braun család kezében maradt.

(Adatok: Forbes, Fortune.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Átalakul a hulladékrendszer: hova dobjuk mostantól a leggyakoribb szeméttípusokat?

Október óta nem láttuk ezt a lányt

További cikkeink a témában