Az utolsó zsírsejtig is képesek voltak meghatározni, milyen legyen a hús.

Az Oszakai Egyetem kutatócsoportja marhákból izolált őssejtek segítségével sikeresen nyomtatott húst, ami lényegében teljesen megegyezik a hagyományos wagyu marha húsával. A laboratóriumi körülmények között kitenyésztett hússejtek sok élelmiszerhiánnyal kapcsolatos problémát megoldhatnak a jövőben.

A kitenyésztett sejtekből úgynevezett bioprintnyomtatással állították elő az izmokat, a zsírokat és az ereket. Miután az említett komponenseket előállították, lényegében 3D nézetben szerkesztették meg a hús pontos szövettani szerkezetét.

A technológia olyan jól működött, hogy a kutatók képesek voltak a hús legutolsó rostját is pontosan meghatározni.

A projekt vezető szerzője, Michiya Matsusaki szerint ez az eljárás új távlatokat nyithat a gasztronómiában. A felhasználók ezentúl saját maguknak, az egyéni preferenciáiknak megfelelően állíthatnák össze az ételeiket, tekintettel léve az egészségi állapotukra vagy akár az ételérzékenységükre.

(Hypebeast; kiemelt kép: illusztráció/Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Két újabb Michelin-csillagos étterme lett Magyarországnak

Ezzel Budapesten már összesen hét Michelin-csillagos étterem működik.

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Mondunk öt tuti tippet, hogy a sapkaszezonban is kifogástalan legyen a frizurád

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
34% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
66% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Öt pikáns ajándékötlet a barátnődnek, ha idén kicsit felforrósítanád a karácsonyt
Hirdetés