Még nincs meg az ajándék és mindjárt itt a szenteste? Nyugi, még van idő! Segítünk!

A karácsonyi készülődés nem kifejezetten nyugalmas időszak a legtöbb ember számára. Ilyenkor mindenki megpróbálja a maximumot nyújtani, a nők még jobb barátnők vagy feleségek lesznek, a férfiak jobb barátok és férjek, a gyerekek pedig érthető módon megszelídülnek az ajándékozás előtti hetekben. Sajnos el kell fogadnunk, hogy bizony hiába minden igyekezet, semmi nem lehet tökéletes, még a karácsony sem.

A nagy sürgés-forgás közben bizony előfordulhatnak veszekedések, sőt akár ajándékok is elfelejtődhetnek.

Az előbbi problémán igazából csak mi magunk tudunk segíteni, próbáljunk meg ebben az időszakban extra türelmesek lenni a családtagjainkkal és viselkedjünk mindenkivel úgy, ahogy elvárnánk, hogy velünk viselkedjenek. Az utóbbi bakin viszont mi is tudunk segíteni, méghozzá úgy, hogy ajánlunk 3+1 olyan ajándékot, aminek garantáltan minden férfi örülni fog.

Kés/bicska

Bár elsőre kicsit fura, sőt morbid karácsonyi ajándéknak tűnik egy kés, de egy jó vágóeszköz valójában egy elengedhetetlen kiegészítő, amit sokkal több dologra tudunk használni, mint gondolnánk. Egy jó bicskával nemcsak levelet bontani vagy gyümölcsöt hámozni lehet, hanem szükség esetén komoly műveletekre is alkalmas. Sokan azt mondják, hogy nem vennék hasznát egy késnek a mindennapokban, ez az álláspont rendszerint rögtön megváltozik, amikor az illető kap egy kést.

A világ egyik legelismertebb és legjobb zsebkéseit gyártó vállalata a japán Spyderco, amit a késesek a világ legjobb belépő kategóriás késének tartanak.

A Spyderco forgalmaz elérhető árú, de mégis remek minőségű, időtálló késeket és drága, high-end modelleket is. Az előbbi kategóriába tartozik a Spyderco Byrd Meadowlark 2, amit 12 ezer forint körüli áron lehet megvásárolni.

 

Karóra

Ár-öröm arányban alighanem verhetetlenek a Casio-órák és talán nincs olyan ember a Földön, aki ne örülne egy menő, retro Casiónak. Az egyébként elpusztíthatatlan G-Shockok nagyrészt 30 ezer forint fölött kezdődnek, de mi most kicsit a kínálat olcsóbb részén keresgéltünk, és megtaláltuk ezt a teljesen fekete, klasszikus Casio-kinézetű, de mégis nagy, férfi csuklón remekül álló karórát.

 

Ezt a blacked out verziót (Casio Retro B650WB-1B) nagyjából 20 ezer forintért lehet megvenni, de létezik ebből ezüst színű variáns is, annak az ára mindössze 12 ezer forint. Egyébként nekem is volt egy ilyenem és legalább annyira jól mutatott a csuklómon, mint bármelyik drágább karórám.

 

Whisky

Ha azt írtuk, hogy lényegében mindenki örülne egy menő karórának karácsonyra, akkor ezt írhatjuk egy jó whisky kapcsán is. A Glenmorangie egy felső kategóriás whisky elérhető áron. A márkáról érdemes tudni, hogy bár egy tradicionális skót whisky, de egy ideje már francia tulajdonban (LVMH) van. Ezt a whiskyt a Highland nevű (magyarul Skót-felföld) területen készítik a Glenmorangie saját desztillálójában. A 12 ezer forintba kerülő, 10 éves Glenmorangie ízvilága tökéletesen passzol az ünnepi menühöz, az íze rendkívül összetett, egyszerre visel magán füstös és árpás jegyeket, de érezni rajta vaníliát, sőt barackos ízeket is.

 

+1 Hordozókendő apáknak

Az ünnepek alkalmával fontosak az ajándékok, de a legfontosabb mégis az összetartozás és az összefogás. Az apa-gyermek kapcsolatot már egészen pici kortól érdemes szorossá tenni, ehhez pedig a legegyszerűbb kellék egy hordozókendő. Ha azt hisszük, hogy karban tartani egy kisbabát csak és kizárólag női feladat, akkor hatalmasat tévedünk. Ahhoz, hogy szoros kötelék alakulhasson ki az apa és a gyermeke között, elengedhetetlen a közelség, egy ehhez hasonló kendő pedig rengeteget segíthet ebben. Ja, és könnyedén ki is lehet mosni, ha valami baleset történne szentestén.

 

Ez is érdekelhet:

A Lay's beszáll a vodkabizniszbe

A vállalat mostantól egy teljes bulit le tud fedni a piától kezdve egészen a nassolnivalóig.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tele van a tököd a munkahelyeddel? Mielőtt kilépsz, ezt azért gondold végig

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés