Képzeljetek el egy kínos első randit, nem órákon, hanem napokon keresztül!

Kínában nagy hagyománya van annak, hogy a szülők vakrandikat szerveznek a gyerekeiknek, hogy segítsék őket a párválasztásban. A legtöbb apát és anyát ilyenkor a jó szándék mellett egyéb erők is vezérlik, a szülők szeretnek úgy összehozni fiatalokat, hogy a létrejövő kapcsolat ne csak a párnak, hanem a családnak is jó legyen.

Ez a hagyomány nagyon közel áll az úgynevezett érdekházasság intézményéhez, de kicsit emberibb, kedvesebb annál.

Akárhogy is, egy ilyen vakrandin vett részt egy kínai nő, akire a híradások csak Wangként hivatkoznak. A 30 éves nő szülei összesen tíz vakrandit szerveztek, ő pedig végig is járta ezeket. Voltak köztük jobbak és rosszabbak is, de úgy, mint a legutolsó alkalommal még egyszer sem járt.

A nő felment a férfi lakására, ahol ettek, ittak, beszélgettek, nem ez volt a világ legjobb randija, de legalább nem volt tragikus.

Legalábbis ezt gondolta Wang, csakhogy Csengcsou városában épp akkor hirdettek kijárási tilalmat. Európában egy ilyen esetben, ha az ember igazolni tudja, hogy a lakhelyére igyekszik, akkor nincs semmi akadálya annak, hogy gyorsan hazatérjen, csakhogy Kínában ez nem egészen így működik.

A nőnek négy napon keresztül a férfival kellett maradnia, ugyanis a korlátozás feloldásáig senki nem hagyhatta el a tartózkodási helyét.

A nő a bizarr szituációt végigközvetítette a közösségi médiában, megmutatta, hogyan étkeznek együtt az idegen családdal és azt is, hogy hol töltötte az éjszakákat.

Wang a hírek szerint jelenleg is a férfi lakásában él, és nagyon várja már, hogy újra szabad lehessen. Egyébként jól bánnak vele, főznek neki (bár állítása szerint nem túl jól), a „párja” pedig csöndes, de jóravaló, őszinte ember.

Az eredeti helyzetjelentést, ami nagyon hamar felkapott lett a kínai közösségi médiában, törölte, mivel nem akart vele ártani a vendéglátójának.

Wang azzal búcsúzott, reméli, hamarosan vége lesz a járványnak és újra lehet majd ismerkedni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN; kiemelt kép: illusztráció/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Sehogy sem akar összejönni a futás? Mutatjuk, hogyan motiváld magadat!
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!