Az okosórák sokat fejlődtek az első modellek óta: már rég nem csak az időt mérik, egyre több mindenre képesek. De a klasszikus órák kedvelői közül még mindig sokan ódzkodnak tőlük a megjelenésük miatt. Most azonban megérkezett az az óra, amely mindkét területen a maximumot nyújtja.

Már a HUAWEI Watch 3 Pro bejelentését is egyértelműen kiváló szakmai reakciók üdvözölték, mind az elérhető funkciók, mind pedig a külső tekintetében. A gyártó azonban azokra is gondolt, akik számára a megjelenés mindennél fontosabb, és nem jelenhetnek meg egy üzleti megbeszélésen vagy egy szakmai eseményen egy sokat tudó, de külsőre nem a klasszikus óramárkákat idéző eszközzel a csuklójukon. Számukra jelenthet fontos mérföldkövet a HUAWEI Watch 3 Pro Elite, amely mindent tud, amit "kistestvére", de ehhez egy olyan külsőt kapott, amelyet már nem szégyenkezve, hanem egyenesen büszkén lehet megvillantani az ingujj alól.

Az üzletember okos koronaékszere

Jól tudjuk, hogy az üzleti életben egy óra megválasztása valódi státuszszimbólum: egyszerre jelzi viselője stílusérzékét, a klasszikus értékekhez való ragaszkodását és a minőség iránti elkötelezettségét. Már a HUAWEI Watch 3 Pro is a hagyományos óra-formát ötvözte az ívelt üveglappal és rozsdamentes acélvázzal, de az Elite kiadás még tovább megy: óralapja zafír, a készülékház és a szíj pedig titánium, amely egyszerre teszi az órát még ellenállóbbá a külső behatásokkal szemben, és hozza még közelebb a klasszikus, luxuskategóriás óragyártók modelljeihez.

Így aztán minden helyzetben elkerülhető az a furcsa helyzet, hogy a kevéssé hozzáértők csak egy játékszert, vagy egy oda nem illő, trendi tech-kütyüt látnak a csuklón: az óra kialakítása vonzza a tekinteteket és egyértelműen klasszikus, prémium életérzést sugároz - pedig a viselője már jól tudja, mennyivel több ez az eszköz egy drága, hagyományos óránál.

Mindentudó társ

A Watch 3 szérián már a HUAWEI által fejlesztett legújabb mobil operációs rendszer, a HarmonyOS fut, amely egyrészt lehetővé teszi, hogy a legfrissebb appok is tökéletesen fussanak az eszközön, valamint az kommunikálni tudjon a lehető legtöbb kompatibilis eszközzel.

Erre szükség is van, hiszen a HUAWEI Watch 3 Pro Elite már valóban olyan, mint egy minket szó szerint minden pillanatban figyelő és védő társ, amely a modern, stressztől és egyéb rizikófaktoroktól hemzsegő napokban rögzíti testünk minden jelzését és segít felhívni a figyelmet az aktuális veszélyforrásokra.

A beépített bőrhőmérséklet-mérő például akkor jelez, ha a bőrünk túlmelegszik például láz vagy külső körülmények miatt, és lehetőséget ad arra, hogy gyorsan tegyünk valamit az enyhülésért. A véroxigén mérése szintén nagyon hasznos és egy sor komoly betegséget előzhetünk meg így. Továbbfejlesztett technológiával méri a szívritmust, de még a balesetek esetén is magától segít: érzékeli, ha a viselője elesik, és rögtön felajánlja, hogy segélyhívást indít. Az elfoglalt, rohanós napok közben arra is figyelmeztet, hogy ideje beszedni a gyógyszereinket, vagy ajánlatos lenne innunk egy pohár vizet.

Emellett a HUAWEI Watch 3 Pro Elite nem csak védelmez, de abban is segít, hogy fittek maradjunk: a már említett HarmonyOS és a sokrétű kommunikációs módok segítségével hosszabb távon is megnézhetjük, hogy alakult a stressz-szintünk, a pulzusunk, de azt is megmutatja, mennyire pihentető az alvásunk - ezt könnyedén átláthatjuk a mobilos HUAWEI Egészség appban.

Az okosóra emellett több mint 100 mozgásformát ismer, közülük 15-öt profi edzőként képes segíteni, és a leggyakoribb hat mozgást automatikusan is felismeri. Az is komoly előny, hogy a telefont a sport közben nyugodtan otthon is hagyhatjuk, hiszen az eSIM technológiával a Watch 3 is képes hívásokat indítani és fogadni, üzeneteket küldeni, és eltévedni sem hagy a fejlett helymeghatározó funkcióinak köszönhetően. Attól pedig szintén nem kell tartani, hogy a sok munka, mozgás, rohanás közben még töltőért is kell szaladgálnunk: a Watch 3 Pro Elite okos üzemmódban akár öt napig, ultrahosszú üzemmódban pedig 21 napig bírja egy feltöltéssel.

Két világ egy órában

Ki válassza tehát a HUAWEI Watch 3 Pro Elite modelljét? Egyszerűen: mindenki! Itt már ugyanis nem kell kompromisszumot kötni sem tudás, sem kinézet terén, és arra sem kell állandóan figyelni, hogy az eszköz épp lemerülni készül-e. Ez az okosóra megállja a helyét egy üzleti tárgyalás közben vagy ha egy nívós rendezvény résztvevőinek szemei szegeződnek rá, de ugyanígy a maximumot nyújtja egészségünk megőrzésében és életminőségünk javításában. Egy igazi társ - amelyet már nem kell rejtegetnünk, sőt!

A cikk létrejöttét támogatta a Huawei.

És ezt olvastad már?
Szexi focistabarátnő a nap csaja
További cikkeink a témában