A Lusio bolgár tervezőiroda munkatársai úgy vélték, itt az ideje elfelejteni a régi hegyvidéki menedékházakat, amelyeket ökológiailag és technológiailag is sokkal megfelelőbb, korszerű és fenntartható intelligens épületekkel lehetne pótolni.

Az intelligens hegyi menedékhelyek négy alumínium modulból épülnek fel, amelyeket helikopterekkel lehet majd a célhelyekre szállítani. Érdemes kiemelni, hogy ezek a kis szállók remekül beolvadnak a tájba, Relax üzemmódban alig észlelhetők, és korántsem törik meg a táj harmóniáját. Azonban amint az időjárás rosszabbra fordul,

a Find me (Találj meg) üzemmód bekapcsol, hogy villogó lámpák és riasztó hangok jelezzenek az arra haladó turistáknak, kalandoroknak.

Van egy harmadik, Rescue Me (Ments meg) üzemmód is, amelyet akkor aktiválnak, amikor valaki sérülést szenvedett.

Az üzemmód bekapcsolásával a sérült személyt videóhíváson keresztül kapcsolják össze szinte azonnal a mentőcsapatokkal, közben pedig a nap- és szélenergiával működő padlófűtés-rendszert is aktiválják. Emellett a belső térben lógó függőágyak is helyet kapnak majd, amelyek ideális helyet biztosítanak a kikapcsolódáshoz vagy a pihenéshez. Az első prototípust a Bolgár Antarktiszi Szövetségnek tervezték, és a téli sportok helyszínére kiválóan alkalmas bolgár hegységben, a Vitosában lett felépítve.

Ez is érdekelhet:

Megőrül a világ ezért a kőszegi faházért

A legismertebb külföldi dizájnoldalak is szemet vetettek a Béres Építésziroda Kőszeg közelében épült faházára.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés