Meg nem mondanád, hogy ez a lakás egy paneltömbben található.

A panellakásokat a mai napig körbelengi egy negatív hullám, hiszen az emberek egy része nem szívesen képzeli el a jövőjét egy paneles lakótelepen.

Magyarországon 1959-ben adták át az első panelházat Dunaújvárosban, két évvel később már a panelprogram szerves része volt az itthoni építkezéseknek. A panellakások száma a hetvenes évek közepétől megugrott, majd a rendszerváltás után leálltak a létesítésükkel, csak a félkész épületeket fejezték be. A harminc év alatt nagyjából 780 ezer lakás épült fel.

Csap Viktor és csapata, a Studio Arkitekter most eloszlatja a sztereotípiákat. Ha megnézed a felújított lakásról készült fotókat, valószínűleg ebbe a panelba te is beköltöznél:

„A panelprojektek során a legnagyobb kihívás az volt, hogy eltüntessük a panellakásokra jellemző arányrendszert.

Vegyük például ezt a fürdőszobát. Ahhoz, hogy ez a modern és szemet gyönyörködtető, valamint egyáltalán nem panellakásokra jellemző fürdőszoba létrejöhessen, 15 cm-rel kellett megemelnünk a padlót, hogy a csővezetékek elférjenek. Nem volt egyszerű menet, de ezek apró részletek, amelyek teljesen új megvilágításba helyezik az összképet. Vannak olyan változtatások, amelyek megérik az erőfeszítést, és a nap végén kifizetődnek

– olvasható Csap Viktor csapatának, a Studio Arkitekternek Facebook-oldalán a panelprojekt kapcsán.

A konyháról sem mondod meg, hogy ez egy paneltömbben található:

„A modern dizájn, az építészet és annak folyamatos megértése, hogy az emberek hogyan akarnak élni, hogyan akarják használni az otthonukat, a működésünk része.

Nagy hangsúlyt fektetünk a kivitelezés szervezettségére és az anyagválasztásra, minden alkalommal, amikor olyan otthonokat hozunk létre, amelyekre büszkék lehetünk. A kortárs művészet és a design a mindennapunk része, és ez tartja bennünk a flow-t és az inspirációt. A legjobb szakemberekkel dolgozunk, akik segítenek nekünk a kihívást jelentő új és egyedi otthonok kialakításában” – olvasható a csapat hitvallása, ami a munkáikon is tökéletesen visszaköszön.

Így hozhatsz ki olcsón fantasztikus végeredményt egy apró panellakásból

Egy újlipótvárosi, 33 négyzetméteres panellel bizonyítjuk.

(Fotók, forrás: studioarkitekter.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Román hiúzokat költöztetnek Németországba

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés