Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azt már tudod, mennyiért, most azt is elmondjuk, hogy mit – szigorúan szubjektív megvilágításban. Ez a hely tökéletes…

…étkezni – The Boiling Crab

A The Boiling Crabben az asztalok kiosztása érkezési sorrendben történik, előfoglalás nincs, így ha szerencséd van,csak egy órát kell várnod, amíg az ajtóban mosolygó hosztesz ajkairól felharsan a neved. Ezután leültetnek, műanyag szakállkát kötnek a nyakadba, gigantikus zsírpapírt terítenek az asztalra, aztán közlik, hogy a jó fogás miatt ma csak nyolc dollár egy font garnéla, és a királyrák is olcsóbb lett picit. Evőeszköz nincs, ezért jobb, ha a gátlásaidat otthon hagyod. Az étkezés kaotikus és vidám, az étel mennyei. A végén a zsírpapír négy sarkát a termelt szemétdombbal együtt összefogják, és jöhet is a következő vendég. Igazi kulináris élvezet az amerikai fogyasztói társadalom pusztító külsőségeibe csomagolva.

Címe: 3377 Wilshire Blvd, Los Angeles, CA 90010

Ennyi pénzt vigyél magaddal: legalább 20 USD/fő

…filmmániásoknak – Hollywood Boulevard

A Walk of Fame egy igazi vitagenerátor; egyesek jogosan tárják szét a kezüket a csatornafedélre hajazó csillagokat látva, egy igazi filmőrült viszont képes tyúklépésben végigmenni a soron, minden ismerős névnél újabb anekdotákkal fárasztva útitársait. A Chinese Theatre előtti felbecsülhetetlen értékű lenyomatok megtekintése, a Ripley’s Odditorium, a Hollywood Wax Museum és a Madame Tussauds hasonlóan szórakoztató alternatív időtöltések. Tudod, hogy ordas közhely, de kötelező gyakorlatként azért is csinálj néhány profilképgyanús selfshotot a Hollywood felirattal a háttérben! Troll ismerőseid úgyis kész vannak a verziókkal: ha megcsinálod, proli vagy, ha kihagyod, akkor meg sznob.

Címe: Hollywood Blvd, Los Angeles, CA 90028

Ennyi pénzt vigyél magaddal: legalább 50 USD/fő

…borzongani – Queen Mary

A Queen Mary méreteit tekintve megeszi reggelire a Titanicot, és a tragikus véget leszámítva a története sem kevésbé érdekes. 1942 októberében például egy balesetben nemes egyszerűséggel kettészakította a HMS Curacoa nevű könnyűcirkálót, 338 ember halálát okozva ezzel. Ha a lassan nyolcvanéves tengerjáró luxushajó önmagában nem lenne elég érdekes – eláruljuk: az –, a rajta szolgáló matrózok az idők során egyfajta túlvilági jelentőséggel ruházták fel. Bár a szervezett paratúra sajnálatos módon túlságosan hatásvadász, a sötétbe burkolózó, némaságra kárhoztatott uszoda és kazánház meglátogatása még így is hátborzongató élmény.

Címe: 1126 Queens Highway, Long Beach, CA 90802

Ennyi pénzt vigyél magaddal: legalább 50 USD/fő

…strandolni – Santa Monica Pier

A híres Santa Monica-i stég mellett a parti homok olyan finom, hogy kedved támadna megtömni vele a párnádat, és ha netán egy hullámvasút menetszelével szárítanád meg a hajad, az itt felépített családias hangulatú vidámparkban még ezt is megteheted. Ha ez nem lenne elég, a Pier Burger nevű étteremben elfogyaszthatod a környék valószínűleg legjobb hamburgerét, aztán különböző csecsebecsékre és szuvenírekre is elkölthetsz néhány dollárt, ha erre lenne ingerenciád. Santa Monica strandját átlengi valamiféle boldog békeidős hangulat, aminek egyszerűen képtelenség ellenállni.

Címe: 200 Santa Monica Pier, Santa Monica, CA 90401

Ennyi pénzt vigyél magaddal: legalább 20 USD/fő

…vásárolni – The Grove

Chinatown és a Rodeo Drive között árazásban éppen félúton van a The Grove, hangulatos sétálóutcájával és a közkedvelt Farmers Markettal, ahol még egy átlagosan vastag pénztárcával rendelkező turista is be tud újítani néhány hasznos dolgot. Az ingyenes villamosra nyugodtan szállj fel, hiszen a felső szinten a napfényben sütkérezve kényelmesen el tudod dönteni, melyik trendi üzletben akarod elszórni a pénzed. Gigantikus Barnes & Noble, Apple Store, ruhaboltok, éttermek és egy mozi is található itt. A Cheesecake Factory nevű cukrászda simán kihagyható, hacsak nem akarod túladagolni magad cukorból, szeletenként majdnem tíz dollárért.

Címe: 189 The Grove Dr, Los Angeles, CA 90036

Ennyi pénz vigyél magaddal: legalább 60 USD/fő

…az álladat leejteni – Universal Studios Hollywood

Hidd el, a Universal élményparkot nem akarod kihagyni, még a meglehetősen borsos belépő ellenére sem. Kezdd a napot a Studio Tourral, menj be a House of Horrorsba, majd – egy gyors gatyacsere után – irány az elképesztő The SimpsonsThe Ride, a kötelező Jurassic Park, aztán pihenésnek az aprólék. Bár nem egyszerű egyet kiválasztani Los Angeles bombasztikus vidámparki látványosságai közül, jelenleg vitathatatlanul a Transformers – The Ride 3D fedőnevű attrakció viszi a prímet. Ha hétköznap mész, még az is lehet, hogy nem kell órákat várnod a belépésre, kifelé úgyis úgy fogsz jönni, mint aki kísértetet látott. Olyan élményben lesz részed, melyet csak dadogva, idétlenül gesztikulálva fogsz tudni elmesélni a haveroknak.

Címe: 100 Universal City Plaza, Universal City, CA 91608

Ennyi pénzt vigyél magaddal: legalább 100 USD/fő

…adrenalin-függőknek – Six Flags Magic Mountain

Ha a Disneylandben található California Screamin’ közben elalszol, a Universal Studios Mummy című attrakciója pedig csak arra elég, hogy a délutáni kávéval együtt ébren tartson, akkor rajtad már csak a Six Flags segíthet. Ezt az extrém vidámparkot manapság a Full Throttle nevű attrakcióval reklámozzák, mely az erős gyomrú vendégeket kétszer fordítja meg egymás után egy 120 km/h-val repesztő kocsival, ami ezután egy laza ötvenméteres zuhanással folytatja az útját. Ez persze csak egy az ott található válogatott kínzóeszközök közül.

Címe: 26101 Magic Mountain Parkway, Valencia, CA 91355

Ennyi pénzt vigyél magaddal: legalább 90 USD/fő

…rácsodálkozni a világra – Griffith obszervatórium

A Griffith obszervatórium ingyenes kiállítása már önmagában hatalmas élmény; tökéletes példája annak, hogyan lehet egy bonyolult témát élvezhetővé varázsolni bárki számára. Ha megmérted, mekkora lenne a súlyod a Holdon, lepacsiztál Einsteinnel, aztán megtapiztál néhány – az űr iszonyú sötétjét egykoron átszelő, ki tudja honnan a Földre érkezett – meteordarabot, ülj be a Centered in the Universe című előadásra, ami egészen biztosan gombócot rak a torkodba. Az éj leszálltával csodáld meg Los Angeles fényeit, aztán nézz bele az itt található csillagászati távcsőbe, majd menj haza azzal a tudattal, hogy ez megint egy elképesztően tartalmas nap volt.

Címe: 2800 E Observatory Ave, Los Angeles, CA 90027

Ennyi pénz vigyél magaddal: legalább 40 USD/fő

…boldogsághormont gyűjteni – Disneyland

Amikor rájössz, hogy a Disneyland Resort két külön parkból áll, így két belépőt kell a kasszáknál kicsengetned, valószínűleg te is költesz néhány cifra mondókát Walt bácsi tiszteletére. Megnyugtatunk; a nap végére a pofátlan jegyár indokolt kiadásnak fog tűnni a számodra. Mivel csak hétvégén tekinthetőek meg az éjszakai műsorok – melyek mindegyike kötelező látnivaló –, ezért kénytelen leszel megküzdeni az ilyenkor szokásos kilométeres sorokkal. Ne hagyd ki a Pirates of the Carribeant, a Haunted Mansiont, a minden idők leggenyóbb attrakciójának számító Hollywood Towert, a California Screamin’ fedőnevű legendás hullámvasutat, aztán este jöhet a World of Colors című show és az ikonikus tűzijáték, melyektől szem nem marad szárazon. Néhány napig biztosan nem tudod majd levakarni a mosolyt az arcodról – legfeljebb csak akkor, ha a pénztárcádra nézel.

Címe: 1313 Disneyland Dr, Anaheim, CA 92802

Ennyi pénzt vigyél magaddal: legalább 170 USD/fő

…elmélkedni – Hollywood Forever

A Hollywood Forever egy olyan temető, mely csak itt, a szórakoztatóipar fővárosának excentrikus közegében értelmezhető, és melyet nem csak a sírok között sétáló pávák és a parcellákat szegélyező pálmafák tesznek különlegessé. Douglas Fairbanks, Korda Zoltán, Johnny Ramone, és Bugsy Siegel is itt nyugszanak, hogy a Hollywood aranykorában még sztárként tisztelt, ma már csak a filmszakos hallgatók és igazi filmőrültek által ismert többi nagy névről ne is beszéljünk. A nyugodt séta felér egy relaxációs gyakorlattal, melyet attól függő gyakorisággal szakít meg néhány epikus felismerés, hogy mennyire vagy tájékozott filmes és zenei témában.

Címe: 6000 Santa Monica Blvd, Los Angeles, CA 90038

Ennyi pénzt vigyél magaddal: 5 USD/fő

(Forrás: Isaac Hsieh, Steven Bevacqua, Prayitno, Jeff Turner, Universalstudioshollywood, Discoverlosangeles)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.