A Meat Packing Districtben egykor több tucat vágóhíd működött, több ezer hentes dolgozott ott, de a dzsentrifikáció miatt már csak pár maradt. Ezek egyikét egy magyar alapította.

A J.T. Jobbagy fogalom New Yorkban, egy halom menő étterem tőlük szerzi be a prémium húsait, ilyet a Peter Luger is. A lenti videóban (amit vegáknak, érzékenyebb gyomrúaknak nem ajánlunk, bár vágás nincs benne) azt nézhetjük meg, az étterem tulaja hogyan választja ki saját kezűleg a neki tetsző darabokat.

A J.T. Jobbagy – amit az amerikai dzso-begginek ejtenek – legalább negyen éves cég, jelennleg John Jobbagy és bátyja, Tom vezetik, akik apjuktól vették át a bizniszt 1990-ben. A manhattani Meat Packing District a város éléskamrája volt a kétezres évek elejéig, amikor is beindult a dzsentrifikáció, és az ingatlanárak elszabadultak, a húsüzemek pedig kiköltöztek New Jerseybe vagy a Bronxba.

(Forrás: Eater)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés