A Meat Packing Districtben egykor több tucat vágóhíd működött, több ezer hentes dolgozott ott, de a dzsentrifikáció miatt már csak pár maradt. Ezek egyikét egy magyar alapította.

A J.T. Jobbagy fogalom New Yorkban, egy halom menő étterem tőlük szerzi be a prémium húsait, ilyet a Peter Luger is. A lenti videóban (amit vegáknak, érzékenyebb gyomrúaknak nem ajánlunk, bár vágás nincs benne) azt nézhetjük meg, az étterem tulaja hogyan választja ki saját kezűleg a neki tetsző darabokat.

A J.T. Jobbagy – amit az amerikai dzso-begginek ejtenek – legalább negyen éves cég, jelennleg John Jobbagy és bátyja, Tom vezetik, akik apjuktól vették át a bizniszt 1990-ben. A manhattani Meat Packing District a város éléskamrája volt a kétezres évek elejéig, amikor is beindult a dzsentrifikáció, és az ingatlanárak elszabadultak, a húsüzemek pedig kiköltöztek New Jerseybe vagy a Bronxba.

(Forrás: Eater)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában