Az apa és fia több mint ezer versenyen vett részt együtt, hatszor csinálták meg az Ironmant és összesen 72 maratont teljesítettek. Dicket 80 éves korában, álmában érte a halál.

Dick Hoyt és a fia, Rick egész életükben csapatként működtek együtt. Rick volt az, aki hajtotta az apját, bármilyen nagy volt a fájdalom a célegyenes előtt. Hoyt nem adhatta fel, mert ott volt vele a fia, Rick. Ez a hajtóerő egy életen át repítette őket, együtt több mint 1100 versenyen vettek részt, rengeteg maratonon és triatlonon.

Az apa-fia duó a legendás Boston Marathon egyik ikonja lett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Team Hoyt Official Page (@teamhoytofficial) által megosztott bejegyzés

Dick Hoyt fia, Rick 1962 január 10-én született. Az orvosok megállapították, hogy a kisfiú súlyos beteg, gyermekbénulásban szenved. Ricknek nem adtak túl sok esélyt azt orvosok, ezért azt tanácsolták a szülőknek, hogy adják egy speciális intézetbe a gyermeküket, ahol szakemberek tudnak vele foglalkozni.

Nagyon sokat sírtunk, de aztán eldöntöttük, hogy nem fogjuk feladni és nem fogjuk eldobni a gyerekünket.

emlékezett vissza egy későbbi interjúban Dick.

Dick és a felesége, Judy úgy döntöttek, hogy az orvosokkal szembemenve magukhoz veszik a gyermeküket és otthon, családi környezetben gondoskodnak róla.

Úszás, torna, foglalkozás

Rick teste szinte teljesen lebénult, így a szülőknek minden nap hosszú órákat kellett tornázniuk a gyermekükkel, hogy a fiú izomzata megfelelően fejlődjön. Mivel Rick beszélni sem tudott, így a kommunikáció is nehézkes volt. Ezt sokszor gépeken keresztül oldották meg, ez a hetvenes évek elején nem volt könnyű feladat.

A mindennapi küzdelem 1977-ben vált szárnyalássá. Az ekkor 15 éves Rick megkérte az édesapját, hogy vegyenek részt egy jótékonysági futóversenyen.

Dick abban az időben nem volt túl jó formában, de úgy döntött, hogy bevállalja, mert szerette volna boldoggá tenni a fiát.

Fotó: Team Hoyt

A futás alatt azt éreztük, hogy Rick problémái eltűnnek és ez olyan hatással volt ránk, hogy úgy döntöttünk, futni fogunk tovább, ameddig csak tudunk.

idézte fel az első verseny emlékét Dick Hoyt.

Team Hoyt

Hoyték az első verseny után vihartempóban elkezdték halmozni a maratonokat és triatlonokat. Az apa-fia páros elképesztő távokat tett meg együtt. A Team Hoyt 1130 versenyen vett részt, közte 72 maratonit és 6 Ironmant. Az 1130 versenyből 227 triatlon volt, tehát Dicknek úszni és bicikliznie is kellett a fiával. Előbbit egy speciális csónakkal sikerült megoldani, utóbbit pedig egy direkt erre tervezett biciklivel.

Hoyt egy kilencvenes évek végén adott interjúban azt mondta, hogy bár sokaknak úgy tűnhet, hogy ő hoz áldozatot a fiáért, de valójában nem ez történik. Dick szerint épp ő köszönhet nagyon sokat Ricknek, mivel ha ő nincs, nem tudott volna emberfeletti dolgokat véghezvinni.

Hoyt fia, Rick 2021 március 18-án közölte a sajtóval, hogy az édesapja meghalt. Dick békésen álmában hunyt el, a halálát szívelégtelenség okozta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Team Hoyt Official Page (@teamhoytofficial) által megosztott bejegyzés

ABC/CNN; kiemelt kép: Getty Images

És ezt olvastad már?
Teljesen érthetetlen, miért nem volt még Kristen a nap csaja