Árverésre bocsátják a körülbelül 220 éves párlatot.

Most bárki hozzájuthat a legöregebb üveg whiskyhez, ehhez mindössze 6-12 millió forintnyi dollárt kell leszurkolnia, közölte az aukciót előkészítő Skinner. A szesz 1762 és 1802 között készülhetett valamikor, aztán a Georgia állambeli LaGrange-ben palackozták valamikor az 1860-as években, az addig tölgyfahordóban, illetve demizsonban érlelték a whiskyt.

(Fotó: CNN)

A Georgia Egyetem szénizotópos vizsgálat alapján becsülte meg a korát, ez alapján azt gyanítják, hogy a bourbon az amerikai függetlenségi háború és Whisky-lázadás idején készülhetett, de azt nem tudták kideríteni, hogy hol, írja a CNN nyomán a Telex.

Kacifántos a whisky története, és úgy maradhatott meg, hogy a tulajdonos Francis Drake, valamint a leszármazottjai kizárólag skót whiskyt voltak hajlandók inni.

Az üveget John Pierpont Morgan híres amerikai bankár vehette meg a gyakori georgiai látogatásainak egyikén, később fia három üveget elajándékozott: egy-egy üveget kapott Franklin D. Roosevelt és Harry S. Truman, a harmadik pedig ez, amit most elárvereznek nyáron.

Egyébként messze nem ez lesz a legdrágább whisky, a csúcsot egy 60 éves, 1926-ban palackozott Macallan tartja, ami 1,9 millió dollárért, vagyis több mint 570 millió forintért kelt el.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés