Sajnos azt kell, mondjuk, hogy aki csak szupermarketekben vett ilyet, az még nem kóstolt igazi croissant.

A rendes alapanyagokból, vajjal (nem margarinnal, vagy valamivel) szakértő kezek által elkészített croissant csodás dolog.

Mondunk egy érdekeset: az eredete egyáltalán nem francia, hanem magyar. Hiteles dokumentáció ugyan nem létezik, de több forrás szerint is egy Bécsben dolgozó pék, Hegedüs János alkotta meg az 1800-as évek közepén. Egy másik forrás szerint Budán készült az első ilyen péksütemény az 1600-as évek végén, méghozzá az Ottomán birodalom hanyatlásának örömére, félhold alakja is ennek köszönhető. Akkor természetesen még nem croissant-nak hívták, legfeljebb kipferlnek, mai nevét az 1800-as évek végén kapta, amikor egy Párizsban működő osztrák pékség elkezdte árulni a finomságot.

 

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
14% Naná, és nagyon keményen.
38% Igen, de menedzselhető.
48% Szerencsére nem.
Bonjour, Budapest! Francia pikniket tartottunk a Renault 4 E-Tech electric-ben
Hirdetés