Talán nem is gondolnád, mennyire sokoldalú a forralt bor. És a legjobb benne, hogy mindegyik tökéletes választás (a téli napokra).
A hideg téli napokon mi eshetne jobban, mint egy gőzölgő bögre forralt bor? Ez a klasszikus ital nemcsak finom, de garantáltan átmelegít kívül-belül. Szerencsére otthon is pofonegyszerűen elkészítheted, egy kis kreativitással pedig még egy kis csavart is vihetsz bele.
Azt tudni kell, hogy igazán jó forralt bort minőségi borból lehet készíteni, ez az alapja. Valamint az, hogy – elnevezése ellenére – nem szabad forralni, helyette lassan kell melegíteni, hogy az alkohol ne párologjon el belőle.
A bor 78 Celsius-fok körüli hőmérsékleten kezd forrni, a forráspontot elérve pedig nemcsak az alkohol jelentős részét veszíti el, hanem íze és aromája is megváltozhat.
A forralt bor ízesítése igazából a kreativitásodra van bízva, megjegyeznénk azonban, hogy a klasszikus (fahéja-szegfűszeges-narancskarikás) változat mellett érdemes új ízekkel is kísérletezni. Mondunk is négy forraltbor-receptet, amit érdemes lenne kipróbálni.
(Forrás: Lovetoknow.com, Anitalianinmykitchen.com, Winefolly.com, fotó: Getty Images)
Ez is érdekelhet: