Ha azt hitted, a Nespresso egy sima, prémiumkávét kiadó cég, akkor tévedtél. Jelszó: körforgás.

A Nespresso ugyanis jóval több annál, most például egy egyedülálló szolgáltatás indít Magyarországon a fenntarthatóságért. Mert a Föld védelme mindennél fontosabb, és ezért tenni is kell, nem elég csak a duma.

A szelektív hulladékgyűjtés napjaink egyik legfontosabb környezetvédelmi törekvése. Földünk védelme érdekében mindannyian könnyedén tehetünk valamit, ha egy kicsit változtatunk a napi szokásainkon, például a reggeli kávénk lefőzése után összegyűjtjük a használt alumínium kávékapszulákat. Jó hír, hogy júniustól a Nespresso kávékapszulákat a cég újonnan induló szolgáltatásának köszönhetően már egyszerűen otthonról is, az új kapszulák házhoz szállításával egy időben visszaküldhetjük.

Az alumíniumból készült kávékapszulák fenntarthatósága és környezetünkre gyakorolt hatása állandó téma, és egy olyan kérdés, amely a Nespressót is folyamatos fejlesztésre ösztönzi. Amikor sok évvel ezelőtt megalkották a prémium minőségű, kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon. Kiváló tulajdonságai miatt a vállalat az alumíniumot választotta alapanyagként, mivel egyrészt tökéletesen védi a kávét a fénytől, levegőtől és nedvességtől, így megőrzi a kávéőrlemény frissességét, másrészt környezetbarát, mivel korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

Ez a svájci bicska is kávékapszulából készült, hitted volna?

A Nespresso 2020-ra célul tűzte ki, hogy globális kapszula-újrahasznosítási kapacitását a jelenlegi 75%-ról 100%-ra emeli.

A magyarországi fogyasztók mostantól még egyszerűbben hozzájárulhatnak az alumínium kapszulák újrahasznosításához. Az országban jelenleg 6 budapesti Nespresso Boutique-ban, vidéken pedig a győri és a pécsi Árkádban tudják a vásárlók leadni a használt kapszuláikat. 2017 júniusa azonban mérföldkő lesz, hiszen mostantól már futárszolgálat segítségével az új kapszulák átvételével egy időben ingyenesen, az ország bármely pontjáról visszaküldhetik használt kávékapszuláikat, amelyek újrahasznosításáról a cég gondoskodik.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában